Rendkívüli!!! Egymilliárdos marihuána üzlet

Rendkívüli!!! Egymilliárdos marihuána üzlet

A General Cannabis Inc. vállalat nemrég szert tett a Marijuana.com domain névre. Az üzlet részletei természetesen nem ismertek, a cég a 4,2 millió dolláros vételi árral kapcsolatos értesüléseket azonban megerősítette.

A General Cannabis vezetői bizonyosan jó humorérzékkel rendelkeznek, maga a cég viszont igencsak komoly üzleti szereplőnek tekinthető, ugyanis papírjaival az OTCQX részvénypiacon kereskednek. A vállalat egy éve vásárolta meg a WeedMaps nevű, komoly látogatottságú weboldalt, amelyen a betegek (többek között) értékelhetik az orvosi célra alkalmazott cannabis-árusítóhelyeket. A WeedMaps megvétele idején az oldal havi bevétele elérte a 400 ezer dollárt, ami a jelek szerint azóta csak növekedett. Idén júliusban a bevétel elérte a bruttó 1 millió dollárt, 10 milliós havi látogatottság mellett.

A vételár kifizetésével a General Cannabis nemcsak az értékes Marijuana.com domain név tulajdonosává vált, hanem azzal együtt megkapta a meglévő weboldalt, az azon található összes tartalommal egyetemben. A felhasználói fórumon a tagok minden olyan témáról szabadon beszélhetnek, amely a cannabis-szal kapcsolatos, ez önmagában havi 3,5 millió oldalletöltést jelent. A WeedMaps Media az oldal tartalmának és szolgáltatásainak bővítése mellett azt is ígéri, hogy régi felhasználói az új Marijuana.com oldalra is be fognak tudni lépni a már meglévő azonosítóik használatával. A domain név és a weboldal transzferálása várhatóan a következő év elején történik meg.

Bár a General Cannabis nem kis összeget fordított a domain név megszerzésére, nagyon valószínű, hogy a befektetés idővel meg fog térülni. A Marijuana.com cím a felhasználók számára könnyen megjegyezhető, s mivel a General Cannabis úgy hirdeti magát, mint a cannabis használók számára legfontosabb információk lelőhelye, ez nem egy utolsó szempont.

menu
menu