Rekordáron kelhet el a world.com

Rekordáron kelhet el a world.com

A DomainSystems oldalán a világ egyik legértékesebb domainje tűnt fel az eladó nevek sorában.

Az értékesítést lebonyolító floridai cég ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy bíznak abban, hogy a szóban forgó név az árverésének időtartama alatt, vagyis az elkövetkező 90 napon egymásra talál a domain és az új gazda. Optimizmusukat az is erősíti, hogy az idei évben több mint 2 millió dollárnyi értékű domain adás-vételében működött közre a DomainSystems. Többek között a cég értékesítési rendszerén keresztül az idén került eladásra a Guns.com, Radioactive.com, Devil.com és a Personnel.com is. Az eddigi eladási árakat ismerve a world.com-ért várhatóan az utolsó licitálónak 3 millió dollár feletti összeget kell fizetni, de az sem kizárt, hogy az eddig legdrágábban eladott business.com 7,5 millió dolláros vételárát túl fogja szárnyalni a névért kifizetett összeg.
A domain jelenlegi tulajdonosa az a mail.com nevű sikervállalkozás, aki az Internet egyik legnépszerűbb ingyenes levelező szolgáltatását tartja kézben. A freemail szolgáltatásuk sikerességének egyik oka, hogy az e-mail címekhez könnyen megjegyezhető és rövid domaineket biztosítanak. A mail.com szolgáltatásában a több, mint 30 végződés között található a @dr.com, @minister.com, @usa.com is.
A World.com értékét növeli, hogy egy világszerte közismert kifejezésből lett adoptálva, valamint aldomainek segítségével egyszerűen képezhetőek könnyen megjegyezhető és sokat mondó webcímek. Igy például ha ilyen céllal működtetné új kezelője az értékes domaint, akkor egy zenei témájú oldalt el lehetne érni a www.music.world.com cimen. Azonban azt is mindenképp szem előtt kell tartani, hogy ebben az esetben a www.musicworld.com működtetője "vásárlók megtévesztése" címen esetleg pert is indíthat a oldal és a szolgáltatás fenntartójával szemben.

menu
menu