Pornóoldal lett a gyermeksiteból

Pornóoldal lett a gyermeksiteból

Amikor egy használatban lévő domainnév eladásra kerül, a vevő általában arra számít, hogy a kialakult olvasótábor tagjai visszatérnek a honlapra a háttérben lezajlott tulajdonosváltásról mit sem tudva...

Egy tulajdonosváltás egy speciális változatának lettek áldozatai gyerekek az Egyesült Államokban.
A történet ott kezdődik, hogy Ernst & Young pénzügyi tanácsadó cég még 1998-ban a moneyopolis.com és moneyopolis.org címen 6 és 8 év közötti gyermekek számára indított ismeretterjesztő honlapot. Az ifjú látogatók itt befektetési képességeiket tesztelhették illetve különböző quiz játékokkal fejleszthették a pénzzel kapcsolatos ismereteiket.
A tanácsadó cég azonban 2001 tavaszán megszüntette a szolgáltatást a moneyopolis.org címen és csak a moneyopolis.com-on működtett tovább a szolgáltatást. A domainnév regisztrációját annak lejártakor nem hosszabbította meg, így az azonnal szabad prédává vált.
Egy pornóoldalakat működtető jereváni örmény postacímen utolérhető cég regisztráltatta a domaint. Azok a látogatók akik a szolgáltatást az .org végződésű címen keresték, azok telt keblek látványával szembesültek a játékos quizek helyett.
A cég azonban nyitva hagyott egy kaput az Ernst & Young számára. Az oldalon található bájos hölgy képe alatt egy linket helyezett el a mostani kezelő, ahol ajánlatokat lehet tenni a domainnév megvásárlására…

menu
menu