Pornó közel 2 milliárd forintért

Pornó közel 2 milliárd forintért

Az egyik vezető domain közvetítő cég, a Moniker.com bejelentette, hogy a domain történelem második legjelentősebb üzletét hozta tető alá.

A Moniker egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy sikerült eladnia az egyik megbízója által értékesítésre felkínált webcímet, a porn.com domaint. A "porn" szó jelentése angolul pornó, ezért a webcím az internet "piros lámpás negyedét" fogja szolgálni. A vevő, az amerikai MXN Ltd., amely több internetes hírforrás számára megerősítette, hogy több mint 9 millió dollárt (1,9 milliárd forint) adott a szóban forgó internetes azonosító kezelési jogáért.

Magasabbra, de megfontoltan…

A webhellyel kapcsolatos tervekről, a várható változásokról az új tulajdonos nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit mondott, hogy a fejlesztés „hosszabb távú projekt” lesz. „Megfelelő időt áldozunk majd a Porn.com fejlesztésére. Mivel nem kényszerülünk rá, hogy egy éjszaka alatt gyorsan átalakítsuk a webhelyet, egyelőre a PremiumTraffic.com segítségével parkoltatjuk a domaint.” – nyilatkozta az MXN Ltd. egy képviselője.

Az Internet anonimitásából eredően a Porn.com egyike a böngésző címsorába leggyakrabban begépelt webcímeknek. Havonta több millió alkalommal gépelik be ezt a címet azzal a várakozással, hogy a cím alatt felnőtt tartalmat találnak.
Az új domain kezelő és a fizetős linkekkel foglalkozó Pimroll.com további forgalomnövelést tervez. Konkrétan nem derül ki az MXN közleményéből, de "prémium kategóriás termékek és szolgáltatások biztosításával" tervezik a látogatók számának növekedését.

Márciusban nem kellett…

A webcímre vonatkozóan a domainipari vezető eseményén, a márciusban megrendezett los angelesi T.R.A.F.F.I.C. konferencán már hidettek egy árverést, azonban akkor a kikiáltási árat egyetlen vevő sem adta meg.

menu
menu