Óriási üzlet a .co.uk névtérben

Általában nem hallani túl gyakran nagyobb domain tranzakciókról a .co.uk névtér keretein belül, a közelmúltban azonban egy nem mindennapi üzlet köttetett.

Egy egyesült királyságbeli székhelyű nyilvános társaság nemrégiben megszerzett néhányat a lehető legjobb biztosítási és pénzügyi .co.uk domain nevek közül. A teljes vételár 4,6 millió font volt, a domainek értéke azonban a jövőbeni forgalomtól függően elérheti akár a 9 millió fontot is. Tőzsdei árfolyamon számolva ez mintegy 7.355.500 fontot jelent, mely ismét csak a jövőbeni forgalomtól függően akár a 14 millió fontot is elérheti.

A kérdéses domain nevek a .co.uk névtér legjobbjainak számítanak. A tranzakció során a következő domain nevek cseréltek gazdát:

Mortgages.co.uk

Investments.co.uk

CreditCards.co.uk

LifeInsurance.co.uk

HealthInsurance.co.uk

CarFinance.co.uk

Savings.co.uk

OnlineLoans.co.uk

HomeInsurance.co.uk

A domainek vásárlója a Moneysupermarket.com nevű oldal, amely termékek és szolgáltatások összehasonlításával foglalkozik. A domain nevek a financialservices.co.uk oldalt üzemeltető Financial Services Net felvásárlásakor kerültek a vállalat kezelésébe. A Moneysupermarket szerint az üzleti tranzakció kiváló alapot nyújt majd ahhoz, hogy a vállalat egyre szélesebb körben tudjon pénzügyi és biztosítási téren szolgáltatásokat nyújtani. A felvásárlásnak köszönhetően a vállalat várhatóan képes lesz bővíteni biztosítási és pénzügyi termékpalettáját.

Érdemes megemlíteni, hogy ha az előzőekben felsorolt domain nevek a .com névtér alatt lettek volna bejegyezve, akkor nagyobb részük egyenként is nagyobb összegért kelt volna el, mint a felvásárlás 14 millió dolláros teljes összege.

menu
menu