MSZP közeli kézbe került a választás.hu?

MSZP közeli kézbe került a választás.hu?

A választás.hu webcímet 461000 Ft-ért vásárolta meg a Nyugat.hu főszerkesztője. A portált egy MSZP-s képviselő alapította.

Az elmúlt heti domain eladási toplista igazolta a webcímek iránti kereslet év végi fokozódását. A múlt héten nyélbe ütött üzletből arra lehet következtetni, hogy Magyarországon is érezhető ez a piaci jelenség. Az ékezetes választás.hu domain nevet korábbi tulajdonosa 456000 Ft-ért értékesítette. A közel félmilliós árral ez a cím a legdrágábban eladott ékezetes .hu címnek számít.

Politikai színezet?

Az internetes azonosító új kezelőjének személye a tegnapi napon derült ki, amikor átíratásra került a webcím. A vevő a szombathelyi központú Nyugat.hu internetes portál főszerkesztője, Roznár Gyöngyi. A hölgy az új szerzeményen és a nyugat.hu címen kívül még a Rangadó nevű sportmagazin alapját képező rangado.hu-t tudhatja magáénak.
Az ügynek politikai színezete is van, ugyanis a Magyar Narancsban megjelent cikk szerint a Nyugat.hu egyik alapítója az a Czeglédy Csaba, aki 2002-ben Szombathelyen önkormányzati képviselői helyet szerzett az MSZP színeiben. Ráadásul a most megvásárolt webcímhez a domain nevek nyilvános adatbázisában megadott kapcsolattartó személy az a Nagy Ákos Balázs, aki több Czeglédyhez köthető domain név esetén is az adminisztratív kapcsolattartó személy szerepét tölti be.

Óriási licitálási kedv

A vevő a Vatera.hu online árverése segítségével szerezte meg a nevet. A licitben 5 személy vett részt és összesen 54 alkalommal emelték a tétet, azonban 400 000 Ft felett már csak két licitáló volt versenyben. Érdekesség, hogy a hazai domainpiac egyik ismert szereplője, Surman György, is részt vett a licitben. A domain befektetéseiről ismert Surman többségében két karakterből álló .hu nevekre specializálódott. Egy ilyen ügyletből korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, azonban az a tény, hogy ha két domain befektető közötti üzlet lehetősége arra enged következtetni, hogy a .hu tartományban is kialakulóban van a második szintű domainpiac kialakulása.
A választás.hu-t értékesítő eladó jelenleg több mint 100 webcímmel rendelkezik, amelyek között egy-két olyan különösen értékes cím is található, mint az ékezetes kezdőlap.hu, hangszoro.hu, a bűn és bun.hu páros vagy a praktikum.hu.

A választások és új böngésző értékelte fel a domaint

A választás.hu domain ilyen mértékű felértékelődése két tényezőnek köszönhető. Az egyik értéknövelő szempont, hogy a domain ékezet nélküli párján (valasztas.hu) az Országos Választási Iroda honlapja található, amely elsőként publikálja az országgyűlési és önkormányzati választások alkalmával az eredményeket. Mivel a valasztas.hu oldal célközönsége nem kifejezetten az internetezésben jártas felhasználói kör, ezért várhatóan sokan a hallás után, a címet ékezettel beírva keresik majd fel az oldalt a tavasszal és jövő ősszel megrendezésre kerülő voksolások előtt és után.
A másik árfelhajtó tényező, hogy egyre biztosabb, hogy áprilisra megjelenik az Internet Exploler új változata, amely segítségével minden beavatkozás nélkül behívhatóak lesznek az ékezetes webcímek alatt található honlapok is. Sajnos a választás.hu-t felkeresők egyelőre egy „under construction” felirattal találják szembe magukat…

menu
menu