Mortgage.com – 1.8 millió dollárért

Mortgage.com – 1.8 millió dollárért

Újabb rekordlistás domain értékesítés történt: az ABN AMBRO megvette a mortgage.com-ot.

A banki ágazatban érdekelt ABN-AMBRO Bank megvásárolta a Mortgage.com webcímet 1.8 millió amerikai dollárért. A szó jelentése bankkölcsön, jelzálog, így érthető, hogy a világ minden táján érdekeltségekkel rendelkező multi miért vette meg azt. Mivel az előző tulajdonos – amely pénzügyi nehézségei miatt volt kénytelen megválni a címtől – is a hitelezési piac szereplője volt.
A vevő nyilvánosságra hozta azt is, hogy a bankkölcsön szó spanyol megfelelője, a hipoteca.com is szintén a tulajdonába került, ami azért fontos mert az Internetes szemszögből legjelenősebb piacon, Amerikában az angol után a spanyolt beszélik legtöbben.
Egyes szakértők szerint a tranzakció bejelentése is jelentős szerepet játszott abban, hogy a tőzsdén tegnapi kereskedési napon az ABN-AMBRO részvények árfolyama emelkedésnek indult.

Az ABN-Ambro-val kapcsolatos hazai hír, hogy a .hu domain tartomány vitás ügyeivel foglalkozó ISZT Tanácsadó Testület a legutóbbi ülésnapján foglalkozott az abn.hu webcím bejegyezhetőségének kérdésével. A határozat szerint a testület szerint az ABN Könyvvizsgáló Iroda Kft. tarthat igényt a névre.

menu
menu