Megdőlt a sex.com rekordja!

Megdőlt a sex.com rekordja!

Az új tulajdonos ezzel a világ eddigi legdrágább domainnevének gazdája lett.

Az Insure.com, egy az amerikai NASDAQ részvénytőzsdén is jelen lévő nyilvánosan működő részvénytársaság egy merész döntéssel megvált eddigi jól csengő nevétől és egyben a hozzá tartozó domainnévtől is. Az Insure.com a továbbiakban Life Quotes néven lesz ismert. A domainnév 2001-ben 1 millió 600 ezer dollárért került a társasághoz, most azonban 16 millió dolláros vételáron került a QuinStreet, egy online marketingcég tulajdonába.

A QuinStreet már idén augusztusban is szép összeget költött domainnév-vásárlásra. Akkor az Internet.com és a hozzá tartozó kisebb domainnevek illetve márkanevek megszerzéséért 18 millió dollárt kellett kifizetnie. Alig pár hónappal később pedig úgy tűnik nem csökkent a Quin Street vezetőinek vásárlási kedve. Úgy néz ki, hogy ezzel megdőlt a legnagyobb összegért eladott domainnév rekordja, ugyanis az eddigi csúcstartó a 2006-ban kb. 12 millió dollárért gazdát cserélő Sex.com domain volt.

A 16 millió dollár kétségtelenül szép összeg, ám a névváltoztatás hosszú távú hatásait még nem ismerhetjük, így csak sejteni lehet, hogy ezért az összegért mi mindent áldozott fel a társaság. Ennek fényében érdekes lesz majd figyelemmel kísérni a Life Quotes jövőjét, mivel a társaság tulajdonképpen mindent az elejéről fog kezdeni. Az internetes keresőkben az évek során elért előkelő pozíciójukat elvesztve nem lesz egyszerű újra „megmászni a ranglétrát”. A korábbi nevükhöz kapcsolódó bizalom is elveszett, melyhez hasonlót csak kemény munkával lehet újra felépíteni. A Life Quotes-nél azonban bizakodóak: a társaság szerint a névváltoztatás miatt az elkövetkező fél-másfél éven keresztül mintegy 10-15 százalékos bevételcsökkenés várható, arról azonban nem esik szó, hogy mennyit kívánnak áldozni az új társaság megismertetésére. A azonban biztos, hogy rengeteget kell költeni arra, hogy az új domainnév az Insure.com-os időkhöz mérhető látogatottsági adatokkal büszkélkedhessen.

Mivel a Life Quotes esetében nyilvánosan működő részvénytársaságról beszélhetünk, az érdeklődők figyelemmel követhetik jövőjének alakulását, mivel az ilyen társaságoknak bevételeiket tekintve jelentési kötelezettségük van.

menu
menu