Letartóztatás domaintolvajlás miatt

Letartóztatás domaintolvajlás miatt

Az Egyesült Államok után már Németországban is előállítottak egy fiatalembert domainekkel kapcsolatos bűncselekmény miatt.

Németországban az elmúlt héten egy 19 éves fiatalember az Intergenia AG. nevű Internet szolgáltatónálrnazzal a kéréssel jelentkezett, hogy néhány domain DNS beállítását változtassa meg. A kérésben többek között a Google.com, Web.de, Amazon.com és a eBay.de címek átirányítását kérte.
A legtöbb címmel kapcsolatos módosítási igényt az Intergenia munkatársai elutasították, de arnebay.de átirányítása megtörtént, azonban amint a cég értesült arról, hogy a módosítás jogtalan kérés alapján történt meg, azonnal visszaállították az eredeti állapotot és feljelentést foganatosítottak. A gyors nyomozásnak köszönhetően egy nap alatt előállították az ötletgazda fiatalembert, aki mindössze azzal tudott védekezni, hogy nem gondolta komolyan a dolgot és nem tartotta elképzelhetőnek, hogy a kérése átcsúszik a cég ellenőrzési hálóján…
Az ügy különlegessége, hogy a fiatalembert ugynaz a Alsó-Szászország tartománybéli rendőrség vette őrizetbe, amelyik a NetSky és a Sasser vírusok tizenéves létrehozóját csípte fülön.

menu
menu