Kis cég nagybevásárlása

Kis cég nagybevásárlása

Domain nevet vásárolt a Microsoft-tól a Hotlist nevű cég.

Nincsenek könnyű helyzetben azok az induló vállalkozások, amelyek beszédesebb domain nevet szeretnének maguknak igényelni, ám a folyamat során rájönnek, hogy a kívánt domain név már foglalt, sőt a világ egyik legnagyobb vállalatának tulajdonában van.

Éppen ez történt a Hotlist nevű kis vállalkozással is, amely egy “közösségi keresőoldal”, ahol a felhasználók megnézhetik, hogy ismerőseik hol, milyen helyeket (pl. szórakozóhelyeket) látogattak a múltban, illetve éppen hol tartózkodnak egy bizonyos időpontban. A Hotlist először a TheHotlist.com domain néven folytatta tevékenységeit, ám idővel kiderült, hogy a felhasználók sok esetben a Hotlist.com domain néven keresték a vállalkozás szolgáltatásait. A kis vállalkozás emiatt mindennél jobban szerette volna megszerezni a Hotlist.com domain nevet, azonban kiderült, hogy az a Microsoft tulajdonában van.

Nemrégiben egy több éves tárgyalássorozatot követően a két fél végül megegyezett a domain tranzakcióról, így a Hotlist végre elkezdhette működését az új domain alatt. A Hotlist szóvivője természetesen nem árult el információkat a vételárral kapcsolatban, de feltételezhetjük, hogy az értékes domain nem aprópénzért cserélt gazdát.

menu
menu