Kihozta a Namecheap az első féléves Domain Insight & Trends jelentését

Kihozta a Namecheap az első féléves Domain Insight & Trends jelentését

Továbbra is változatlan az a tény, hogy a domain nevek jelentik a technológia online elérésének fő kapcsolati pontját.

A Namecheap riportja a saját domain statisztikája mellett betekintést nyújt a jelenlegi és jövőbeli iparági trendekbe is.

A cég adatai alapján az egyéb TLD-k regisztrációjának száma 60,50%-kal növekedett, vagyis egyre jobban próbálnak az emberek nyitni a .COM domainen kívül is és hát muszáj is egy idő után alternatívát találni, hiszen a .COM elérhetősége folyamatosan fogy. Természetesen még mindig ez a legnépszerűbb és továbbra sem fogják ledönteni a trónról.

A riport szerint a .COM után a második legnépszerűbb domain a .XYZ, ezt követi pedig a .SHOP, a .CLICK és a .ONLINE. A ccTLD-k között az első a .CO, ami igaz, hogy Kolumbia országkód domain végződése, de tökéletes választás cégek, bizottságok és közösségek számára, így nem meglepő a népszerűsége. Régiók szerint is vannak különbségek, míg Észak-Amerikában a hagyományosabb domain végződések a népszerűek, addig Európában sokkal nyitottabbak az egyedi végződésekre.

A Namecheap 2023-ban 17 új végződést vezetett be, ezek mindig új lehetőségeket teremtenek a felhasználóknak, de sosem lehet tudni melyik mennyire lesz népszerű. A bevezetett domainek között a legnépszerűbb a .ZIP, legkevésbé népszerűbb pedig a .XI. 2023-ban nőtt az .AI domain végződés regisztrációs száma is, ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a mesterséges intelligencia fejlődésével és az alkalmazások iránti érdeklődéssel ez várható volt.

Végezetül pedig egy kis érdekesség a végére, a riport összeszedte, hogy a különböző kategóriákban mely domain végződések állnak a TOP 3 helyeken.

A teljes riportért látogassa meg a Namecheap oldalát.

menu
menu