Igy kell a Microsofttól egymillió $-t lopni

Igy kell a Microsofttól egymillió $-t lopni

Letartóztattak egy vezető beosztású korábbi Microsoft alkalmazottat domain nevekkel kapcsolatos visszaélésekért. A volt alkalmazottat azzal vádolják, hogy több mint egy millió dollár értékű kért okozott a Microsoft Corp. Expedia Inc. nevű cégének.

A 44 éves Washington állambeli kirklandi illetőségű Carolyn Gudmundsont a szövetségi ügyész 11 rendbeli hamis üzenetküldéssel és 7 rendbeli e-mailen keresztül megvalósított csalással vádolta meg. Gudmundson 20 év börtönbüntetésre számíthat, valamint 250 ezer dollár bírságra is, mert 2000-től folyamatosan, négy éven át okozott kárt a cégeknek.

A vád szerint Gudmundson – aki jogosult volt a cégek hitelkártyáit használni domain nevek vásárlása céljából – költségelszámolásokat nyújtott be hivatalos számlákat is mellékelve, amelyeken a domain nevek árát jelentősen „felturbózta”. Egyes esetekben nem nyújtott be számlákat, de a Microsoft ezekben az esetekben is ellentételezte költségelszámolásban, feltüntet összegeket.

Az ügyészek azt is elmondták, hogy a hölgy hamis számlákat is benyújtott utazási címen az olyan domain neveket illetően, amelyekért nem is fizetett. A Marksman nevű domain értékesítéssel foglalkozó cégnél tucatnyi domain név megvásárlását bonyolította, amely mögött eladóként egy G.M. Lossmann nevű személy volt, ezen személy nevére a Microsoft cége által kiállított csekkek Gudmundson édesanyja címére érkeztek meg. A csekkek beváltásáról Gudmondson személyesen intézkedett..

A vádirat ismertetés december 13-án volt, ahol a Gudmundson ártatlannak vallotta magát. Az ügyben egyelőre döntés nem született. Várhatóan februárban kerül sor az ítélethozatalra, addig Gudmundson szabadlábon készülhet a tárgyalásra.

menu
menu