Helyreigazítási kötelezettség egy domainüggyel kapcsolatban

Helyreigazítási kötelezettség egy domainüggyel kapcsolatban

Az Index.hu hirmagazint helyreigazításra kötelezte a bíróság.

Az alábbi szöveg közlésére kötelezte az Index hírmagazint a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 2001. január 18-i itéletében:

„2000. december 11-én megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Telnet, illetve a cég egyik munkatársa regisztrálta saját részére az Index ingyenes levelezőrendszerének, valamint a Compfair számítástechnikai vásárnak a domainjét. Ezzel szemben a való tény az, hogy a Telnet saját szolgáltatásának regisztrált az Index levelezőjéhez hasonló domainnevet, a compfair.hu domain regisztrációjában pedig csak regisztráló internetszolgáltatóként vett részt.”

A bírósági ítéletét tiszteletben tartva az Index a helyreigazítást megjelentette, de a ahhoz fűzött egy néhány soros emlékeztetőt a compfair.hu domain történetéről és visszatér az imail.hu domain történetére.
Az imail.index.hu domain alatt működő ingyenes e-mail szolgáltatást az imail.hu domain alatt szerették volna elérhetővé tenni, azonban a Telnet megelőzve a vezető online napilapot bejegyeztette a domaint. A nevet böngészőnkbe begépelve a mai napig a jól ismert "A keresett lap jelenleg nem érhető el…" kezdetű oldalt láthatjuk…

menu
menu