Hamis domain regisztrácós számlák

Hamis domain regisztrácós számlák

A nemzetközi domaintérben bejegyzett webcímek tulajdonosai hamis fizetési felszólításokat kapnak, a csalássorozat már elérte az Egyesült Királyságot is.

Számos alkalommal számoltunk be webcímekkel való visszaélésekről. A legutóbbi haszonszerzési trükk minden eddiginél körmönfontabb csalókra utal.
A gTLD (.com, .net, .org, .info, .biz) tulajdonosok számára egy nem létező "Domain Registry Services" nevű vállalkozás a domain nevek megújítására vonatkozó hamis számlákat postáz, amelyek 10-15 dollárról szólnak. A számla már mint második felszólítás érekzik a domain tulajdonosának és a meglehetősen rövid fizetési határidő van rajta megjelölve. A biztonylaton szerepel egy figyelmeztetés is, mely szerint a számla határidőn belüli ki nem fizetése esetén a kliens elveszíti domainjét, így a legtöbb doamin tulajdonos gondolkodás nélkül átutalja azt.
A trükk mára elérte az Egyesült Királyságot is, így a .co.uk birtokosai is kaptak már számlát a titokzatos amerikai vállalkozástól. A brit domainteret felügyelő szervezet a Nominet figyelmeztetést tett közzé, mely szerint a "Domain Registry Services"-től érkező számlák és fizetési felszólítások hamisak, annak kifizetésétől óvakodjanak a felhasználók.
A szervezet a megfelelő hatóságoknál a feljelentést megtette és a nyomozást megkezdték a csalók ellen.

menu
menu