.eu-s webcímek "regisztrációjával" csalt össze 1,5 millió fontot

.eu-s webcímek "regisztrációjával" csalt össze 1,5 millió fontot

Angliában egy számítógépes zseni több mint 1,5 millió fontot csalt ki tudatlan ügyfelektől, hivatalos .eu regisztrációt hirdetve.

A 23 éves St. Neots-i illetőségű fiatalembert két rendbeli gazdasági visszaéléssel vádolják, emellett egy rendbeli rendőrségi tulajdon megsemmisítésével való fenyegetéséért, egyéb vagyontárgyak megrongálása illetve megsemmisítésére irányuló fenyegetéséért, négyrendbeli élet ellen irányuló fenyegetéséért egy rendbeli zsarolásárt is felelnie kell a bíróság előtt.

A vád szerint egy „Ultra Technologies Ltd” nevű cég neve alatt tevékenykedett, amely több vállalkozás fedőszervezeteként működött. Az egyik a "EU Regisztrációs Szolgálat" néven a másik a "Domain Megújító Szolgálat" néven kereste meg az ügyfeleket.

Domain csalások több módszerrel

Az ügyészség részéről Rupert Mayo elmondta, hogy feltételezésük szerint az "EU Regisztrációs Szolgálató" .eu végződésű domain-nevek igénylését tette lehetővé az ügyfelek számára. A domain ügyekben kevésbé járatos ügyfelek nem tudták, hogy az Európai Uniós domain végződés kiosztása csak decemberben kezdődik és tömegével kérelmezték az .eu végű címek lefoglalását.

Az ügyészség feltételezése szerint Francis-Macrae egy másik módszerével olyan személyeket is megcélzott, akiknek a domain nevének megújítása esedékessé vált. , és figyelmeztető emlékeztetőt küldött nekik, mely szerint a domain név érvényessége le fog járni, hacsak be nem fizetik az érvényesség meghosszabbításának a díját.

A rendőröket is megfenyegette

Mr. Mayo az esküdtszéknek elmondta, miként fenyegette meg Francis-Macrae a rendőrséget, amikor megindult a nyomozás ellene. A camberidgeshire-i rendőrséget azzal akarta jobb belátásra bírni, hogy felrobbantja a huntingdoni rendőrőrsük járműparkját, ha a nyomozással nem hagynak fel. A személyzet tagjai közül pedig többeket életveszélyesen fenyegetett meg.

Az egész brit Internet hálózatot meg akarta bénítani

Amikor a Nominet nevű internetes szolgáltatócsoport figyelmeztetéseket tett közzé weboldalain PFM feltételezett csalásairól, erre válaszul a vádlott állítólag azt mondta, támadnást fog indítani a domain neveket felügyelő Nominet szerverei ellen. Amennyiben ez a támadás sikerrel járt volna, akkor az akár az Egyesült Királyság teljes e-mail- és web-forgalmát veszélyeztethette volna, amely egy óra alatt több milliós károkat okozott volna a gazdaságban.

Az ügyészség állítása szerint a számlaszámok átvizsgálása alapján arra lehet következtetni, hogy Francis-Macrae összesen majdnem 1,6 millió fontot zsebelt be, és ez az összeg még nem is foglalja magában a potenciális .eu domain regisztrálóktól érkezett több, mint 3000 csekket, amelyet szintén a rendőrség foglalt le.

menu
menu