Eladóvá vált az internet egyik leghírhedtebb domain neve

Eladóvá vált az internet egyik leghírhedtebb domain neve

Szinte háború folyik a thepiratebay.com domain névért.

Jelenleg eladó az internet egyik leghírhedtebb domain neve a thepiratebay.com. A híres torrentezési oldalhoz csatolt .ORG és .COM domain címek tavaly cseréltek gazdát, amikor a tulajdonos véletlenül hagyta lejárni őket. A Dropcatch szolgáltatás, ami a lejárt domaineket rögzití, gyorsan felkapta és elárverezte őket.

Most a thepiratebay.com újra értékesítésre került, jelenlegi minimális ára 65.000 dollár. A The Pirate Bay csapat a .ORG-tól futtatta nagyrészt a torrentezést, de ők birtokolták a megfelelő .COM címet is, amit a főoldalra irányítottak át. A thepiratebay.com oldalt a mai napig rengetegen látogatják, egyes statisztikai jelentések szerint havonta 150 ezernél több a látogató, annak ellenére, hogy torrentezés már nem folyik az oldalon.

A jelenlegi tulajdonos, aki tavaly szerezte meg a domaint, átalakította reklámcsatornává az oldalt és bevételt szerzett belőle. Olyan tervei is voltak, hogy a webhelyet legális letöltési könyvtárrá alakítsa át, de ez végül sohasem valósult meg. Kíváncsian várjuk, hogy ki lesz az új tulajdonos és milyen célra fogják használni ezt az igen bejáratott domain nevet.

Forrás: https://www.techradar.com/news/one-of-the-internets-most-infamous-domain-names-is-up-for-sale

Kiemelt kép: David Dibert / Unsplash

menu
menu