Eladóak a szeptember 11-i támadásokkal kapcsolatos domain nevek

Eladóak a szeptember 11-i támadásokkal kapcsolatos domain nevek

A domainek a remények szerint a méltó emlékezés helyei lesznek.

Idén lesz a tragikus szeptember 11-i események 10. évfordulója. A remember911.com, a remember911.net és a remember911.org domain nevek tulajdonosa nemrégiben úgy döntött, hogy eladásra kínálja azokat.

A domain neveket eredetileg egy phoenix-i üzletember vásárolta meg, aki az események túlélőinek és az áldozatok családtagjainak szeretett volna egy olyan fórumot létrehozni, ahol méltóképpen megemlékezhetnek a támadásokban életüket vesztett emberekről, ám a weboldalak hamarosan olyan nagyobb szervezetek tevékenységeinek központjává váltak, amelyek csak az országos médiamegjelenés lehetőségét tartották szem előtt.

Mivel emiatt a tulajdonos többé nem tudja megfelelő módon üzemeltetni az oldalakat, úgy döntött, hogy megválik tőlük. Az üzletember kizárólag csak olyan komoly érdeklődők részére szeretné átadni a kérdéses domain neveket, akik a dátum és az érintettek iránt kellő tiszteletet tanúsítanak, így nyilvános árverés megszervezése (az első körben legalábbis) szóba sem került.

A domain nevek eladását a United Networks Corporation felügyeli, amely világszerte nyújt a cégeknek szervertámogatási, valamint adatbázisokkal, alkalmazásokkal, kliens számítógépekkel és kommunikációs hardverekkel kapcsolatos szolgáltatásokat.

William Hart, a United Networks Corporation vezetője nagy reményeket fűz a domain névhez: „Az oldal korlátlan lehetőség tárháza lehet tűzoltó- és rendőrszakszervezetek számára, vagy akár közösségi emlékhely is létrehozható a későbbiekben az áldozatok számára, ahol a családtagok megemlékezhetnek róluk. A weboldal segítséget nyújthat a veszteségek feldolgozásában. A lehetőségek határtalanok.”

Amennyiben nem sikerül vevőt találni, abban az esetben a domain neveket nyilvános árverésre bocsátják a flippa.com aukciós oldalon, amely július 8-i határidővel fog lezárulni.

menu
menu