Eladó az AltaVizsla.hu

Eladó az AltaVizsla.hu

A legnépszerűbb hazai kereső nevével azonos domain név eladását tervezi kezelője.

Nagy valószínűséggel a tavalyi év egyik legtöbbet emlegetett domainneve az AltaVizsla.hu volt. A domaint 1998 novemberében egy budapesti cég részére delegálta az ISZT. A név érdekessége és értéke abban rejlik, hogy azonos a MATÁVnet internetes keresőjének nevével. Joggal teszi fel az olvasó a kérdést: hogyan kaphatta meg valaki ezt a nevet ha akkor csak a cégnevekkel azonos címeket osztottak ki?. Nagy Zsolt ötletesen alapított egy céget, melyet AltaVizsla Bt.-ként nevezett el és jegyzett be a Fővárosi Cégbíróságon. A vállalkozás a neve alapján jogosan igényelhette meg a szóban forgó domaint.
Az internetezők egy része szimpátiával fogadta a hírt, mivel akkoriban emelte internet eléréssel kapcsolatos szolgáltatási díjait a MATÁV és ezért akkoriban nem volt túl népszerű a távközlési cég.
Az eset érdekessége, hogy néhány héttel az altavizsla.hu bejegyzését megelőzően a altavizsla.com-ot is bejegyeztette egy magánszemély. A .com domain regisztrációjának hallatán többször is azt kommunikálta a kereső szolgáltatást működtető MATÁVnet, hogy számukra nincs értéke az altaVizsla.com-nak, hiszen a magyar internetes közösség részére szánják a szolgáltatásukat és a .com domaintér meglétét nem túlságosan ismeri a hazai célközönség.
A közelmúltban az altavizsla.hu domain kezelője arról értesítette a DomainABC-t, hogy szándékában áll bérbe- vagy eladni a webcímet. Mint azt Nagy Zsolttól megtudtuk jelenleg főként a bérbeadást szeretnék realizálni, de nem zárkóznak el egy adásvételi ajánlattól sem ha számukra megfelelő összeget kínál a vásárló. Az általuk elfogadható vételárról azonban nem kívánt nyilatkozni.
Továbbá megtudtuk azt is, hogy a név alatt működő oldal beinduláskor megkereste őket a MATÁVnet, és figyelmeztetették, hogy amennyiben keresőszolgáltatást indítanak a domainhez tartozó oldalon, jogi eljárást fog kezdeményezni az internet szolgáltató.
Jelenleg még egyetlen ajánlatot sem kapott a cég, de bizakodással tekintenek a jövő felé, és várják a név leenő bérlőjét vagy vásárlóját.

menu
menu