Doménárverés Kínában kínaiul

Doménárverés Kínában kínaiul

A domain piac térnyerése elérte a világ legnépesebb országát is.

Kína legnagyobb domain témakörben működő oldala, a domainpricing.com csütörtökön indítja a doménaukciós szolgáltatását, amire várhatóan nagy lesz az érdeklődés, ugyanis kínai nyelven eddig egyetlen oldalon sem lehetett már bejegyzett webcímeket aukciós jelleggel vásárolni. Az értékesítésre kerülő 20 névben megtalálhatóak cégnevek, városnevek is.
Szakértők szerint a chinabbs.com és a chinasoft.com lesz a leginkább az érdeklődés középpontjában, de a chinashoes.com, chinafilms.com-ra is lehet majd ajánlatot tenni. Két nagyon népszerű kínai üdülőhely nevének .com doménjét is megvásárolhatják az oldalra látogatók (sanya.com, xihu.com). (Sanya-nak hívják az ország déli részében található tengerpart exklúzív partszakaszát, a xihu pedig Kína egyik legismertebb tavának a neve. – a szerk)
Az eladó nevek kikiáltási árai nagyon változóak. A legalacsonyabb árat, 3000 yüant (kb. 106 000 Ft) az e518.com-ért kérik, de 80 000 yüan a chinatest.com-ot 80 000 yüan (kb. 2,85 M. Ft.) alatt senki nem kaphatja meg.
A mostani doménárverés nagy lépés az ázsiai országban, hiszen az eddigi Amerika ellenes megnyilatkozásairól ismert kínai Internet társadalom egy olyan dolgot valósíthat most meg, amelynek a gyökerei az Egyesült Államokba nyúlnak vissza.

menu
menu