Domain nyugdíjas egy webcím eladásból

Domain nyugdíjas egy webcím eladásból

Információk szerint a games.com 10-11 millió $-ért kelt el...

A Domain Name Journal információi szerint ismét – dollárban – 8 számjegyű domain értékesítés történt a közelmúltban. A közzétett információ szerint a games.com (játékok) 10-11 millió $ (kb. 2,2-2,5 Mrd forint) vételáron cserélt gazdát. A szakportál azt is tudni véli, hogy a vevő az America Online (AOL), az Egyesült Államok legjelentősebb internet szolgáltatója. A domain nevek nyilvános adatbázisa szerint valóban az AOL a név tulajdonosa és a hír hitelességét támasztja alá az is, hogy a nyilvántartásban a domain kezelőjének személyét március 13-án változtatták meg.
Sem az eladó fél, a new york-i Games.com INC, sem az AOL nem erősítette meg az összeg nagyságáról szóló híreket, azonban ha valóban a megjelentett áron kelt el a cím akkor ez minden idők második legjelentősebb domain eladásának minősül. A domain piac erősödését szimbolizálja, az hogy 7 éve fennálló rekorder domain (business.com – 7,5 millió $) leszorult az első helyről azzal, hogy a sex.com-ot korábbi tulajdonosa 12 millió $-ért értékesítette. A games.com értékesítésével pedig ismét eggyel lejebb csúszott a sokáig megdönthetetlennek tűnő business.com.
A domain üzlettel foglalkozó szakzsargon a hasonlóan nagy eladásokat tető alá hozó személyeket "domain nyugdíjasnak" nevezi, mert a befolyt összeg kamataiból élete végéig is kényelmesen eléldegélhet a címet értékesítő személy.

menu
menu