Domain keresési viselkedés a .COM domainnel kapcsolatban

Domain keresési viselkedés a .COM domainnel kapcsolatban

A Domains Bot néhány kutatást végzett, hogy a .COM elérhetőségével kapcsolatban milyen keresések zajlanak.

A Domains Bot a Name Suggestion anonim adatait elemezték, meg akarták vizsgálni, hogy a felhasználók hogyan keresnek domaineket és hogyan változott a viselkedésük az elmúlt egy évben, a kutatásban kifejezetten a .COM domaineket vizsgálták.

Az volt a céljuk, hogy olyan tendenciákat állapítsanak meg, amik által javítani lehet a szolgáltatásokat a felhasználók javára. Az első vizsgálat alatt az alábbiakat állapították meg:

2020 óta a domaint kereső egyéni felhasználók száma 37%-kal nőtt, egy felhasználó viszont általában kevesebb lekérdezést végez munkamenetenként.

Azok száma, akik ötször vagy kevesebbszer kerestek egy keresési munkamenet során, 33%-kal nőtt. Azok száma, akik hatszor vagy többször kerestek ugyanígy, 26%-kal csökkent. Ez jelentheti azt is, hogy hamarabb megtalálják a megfelelő domaint vagy feladják a keresést.

A .COM mivel a legnépszerűbb domain név, így az esély, hogy valaki az általa kigondolt .COM domaint nevet megtalálja, az nagyon változó. Kétszavas lekérdezésnél 13% az esély, háromszavas lekérdezésnél kevesebb, mint 40% az esély, hogy talál a felhasználó megfelelő domaint. Legalább 20 karakterből álló lekérdezésnél 50%-ra nőhet viszont ez a szám.

A felhasználók 75%-a két vagy három szóból álló lerkédezést végez és ha nem találnak megfelelő domaint, akkor általában nem adnak hozzá plusz szót, hogy elérhető nevet találjanak.

Érdekesek ezek a tények az biztos, kíváncsiak lennénk más domaineknél is a felhasználók viselkedésére.

Forrás: https://onlinedomain.com/2021/09/02/domain-name-news/domainsbot-domain-search-behavior-in-relationship-to-the-availability-of-com/

Kiemelt kép: Leon / Unsplash

menu
menu