Domain eladások: erotika lengte át az elmúlt hetet

Az elmúlt hét domain eladási statisztikái és elemzésük.

Az elmúlt hetek domain eladási statisztikái alapján tényként kezelhető, hogy a domain piac az 5 éve tartó hullámvölgyből kilábalóban van. A két héttel ezelőtti local.com 700 000 $-os, és a chat.de 5 héttel ezelőtti 360 000 euros adás-vételét követően ismét egy jelentős üzletről számolhatunk be. A GospelMusic.com 150 000 $-ért cserélt gazdát. Régen nem cserélt gazdát ilyen magas áron .org végű webcím, mint az elmúlt napokban: a lottery.org-tól majdnem 13 millió forintnyi dollárért vált meg korábbi kezelője. A harmadik helyre a héten a Tutorial.com futott be 30100 $-os eladási árával.
A tizes heti toplistán a schumacher.de is megtalálható, amelyet a piacvezető domain aukciós portál a Sedo anyacégének ügyvezetője, Tim Schumacher vásárolt meg magának.

A növekedés világméretű

Az eredményekből arra lehet következtetni, hogy a országkódos és a kevésbé ismert általános végződések alatti webcímek értéke is növekedési pályára állt. A Snowboard.info 2000 Euróért, a Grundstück.de Grundstücke.de (ingatlan – németül) darabonként 4000 Euróért, a Dating.fr (randi – angolul) 7000 Euróért kelt el.

Az erotika népszerű

A domain aukciós házak jelentéseiből készült felmérést áttekintve megállapítható, hogy az erotikus tartalomra utaló webcímek kiemelkedően "kelendőek" voltak az elmúlt héten: HerFirstOrgy.com (6500 $), BeSexy.com (3201 $), BondageGallery.com (2555 $), Porngraph.com (2010 $), SexMature.com (1500 $).

A toplistára fel nem kerülő webcím eladása értékes tapasztalatokat sugall. Evidenciaként kezeljük, hogy hosszabb webcímek értékesítése nehézkes. Erre cáfolt rá a HowToMakeAWebsite.com (hogyan készítsünk honlapot – angolul) 2900 $-os eladása.
A .com-os végű domainekre kötött üzletek hegemóniáját támasztja alá, hogy a legjelentősebb 10 üzletből 8 ezen tartománybeli címre született.

A Sedo belehúzott

Hetek óta tartja fölényét az aukciós portálok között a német központú Sedo. A mostani top-10-ből 4 ennek a szolgáltatónak az oldalán keresztül cserélt gazdát.

[file=rek05-12.html]

[file=rek2005.html]

Az árak az aktuális árfolyamok alapján kerültek átszámításra!

menu
menu