Domain eladási toplista 2005/21. hét

Domain eladási toplista 2005/21. hét

Az elmúlt heti domain eladások között koncentráltan megjelent összes idei trend.

A domain piac szereplői a hétvégén Las Vegasban adnak találkozót egymásnak, hogy mevitassák az üzletág jövőjét és lehetőségeit, nehézségeit. A befektetési céllal regisztrálók a konferenica estéjén bizonyára több pezsgőt is fognak nyitni annak megünneplésére, hogy újra magához tért a domainpiac. A Domain Name Journal által készített heti domain eladási felmérése ismét az üzletág fellendüléséről tanuskodik.
A hét legjelentősebb üzlete az innovations.com-ra vonatkozóan született, amely 108 000 $-ért cserélt gazdát. Ennél drágábban eladott címról az idei évben mindössze 4 alkalommal érkezett híradás…
A második helyre egy .us végű cím került. Az amerikai nemzeti domaintartományban ilyen jelentős domainüzlet még nem történt: a voip.us 25 000 $-ért vált meg korábbi tulajdonosa. Az új szerzeménye kapcsán a domain iparág ismert szereplője, a PCSafe.com üzemeltetője John Gotts úgy nyilatkozott, hogy befektetése többszörösen meg fog térülni, mivel a VOIP nem csak az internet alapú telefónia (Voice Over IP), hanem az internet alapú mozgókép-továbbítás (Video Over IP) rövidítése is ez lesz majd a jövőben. A jövőbe látásáról tanúbizonyságot adó Gotts egy másik közismert domain befektetőtől, Rob Sequintól az AllNetServices.com tulajdonosától vásárolta meg a címet. A VOIP-pel kapcsolatos címek egyébként is kelendőek: a VOIP.de február utolsó hetén 20000 Euróért kelt el…
Az .org tartománybeli címek is jól szerepeltek a héten: a heti toplista harmadik helyén a hirst.org 24000 $-ért cserélt gazdát. A .org végű webcímek közül ez volt az idei második legdrágábban eladott cím, mindössze a Lottery.org-ért fizettek többet március végén (66667 $).
A negyedik helyre pedig egy 3 karaketeres német tartománybeli cím , a MEO.de került a 13920 Euros eladási árával.
Különösen érdekes az, hogy a heti top 4 üzlet közé 4 különböző végződésű webcím került be, amely a piac szélesedését igazolja. Ezt bizonyítja az is, hogy a heti toplistára nem kerülő moldáv tartománybeli címtől (poker.md) 2000 $-ért vált meg korábbi gazdája.
Kivétel nélkül minden héten fel-feltűnnek több ezer dollárért eladott erotikus tartalomra utaló webcímek a toplistákon, ez most sem volt másképp: a HotBlondes.com (forró szőkék)6900 $-ért, a HotAsses.com (forró fenekek) 4900 $-ért, az IndianDreamGirls.com (indián álomlányok) 3200 $-ért cserélt gazdát.
A hét eladásai egy másik általános jelenséget is visszaigazolnak: a nagy látogatottsággal rendelkező oldalak címeihez nagyban hasonlító domainek is jó árucikké váltak: a switchboard.com-hoz hasonlító swithboard.com 12900 $-t, a Personals.com egyik elírt változata, a Personnals.com 4400 $-t kapott korábbi kezelője.
Az idei év szlágerének számító turisztikával és kikapcsolódással kapcsolatos domain nevek is szintén képviseltették magukat a héten: a WellnessWarehouse.com (wellness raktár) 10000 $-os, a VisitToronto.com (látogasd meg Torontót) 2550 $-os, az CruisesNMore.com (utazás és miegymás´) 2600 $-os, a domain eladási listákon ritkán látható .name végződésbeli cím a Kreuzfahrten.name (hajóutak) pedig 1257 $-os áron kelt el.

A toplistákat a Domain Name Journal engedélyével közöljük!

[file=rek05-21.html]

[file=rek2005.html]

Az árak az aktuális árfolyamok alapján kerültek átszámításra!

menu
menu