Domain eladási toplista 2005/18. hét

A Domain Name Journal (DNJ) által készített heti felmérés ismét arról tanuskodik, hogy a domain kereskedelem újabb reneszánszát éli.

A múlt héten eladott webcímek közül a legjelentősebb üzlet az olt.com eladása volt. Az értékesítő az Online-Taxes.com tulajdonosa, William White, akinek a domainért cserébe majdnem 19 millió forintnyi dollárt utaltak át számlájára. Ezzel a 3 betűs azonosító az idei év 6. legdrágább domainje lett.
A hét második helyzettje a MyShopping.com 47000 $-os adás-vétele, a harmadik a FitnessEquipment.com-ra kötött üzlet volt.
A heti top10-be be nem férő akvizíciók közül a legérdekesebb az Angelifire.com 4 501 $-os eladása volt. A domain adás-vétele azért kiemelendő, mert a cím az Angelfire.com egy elírt változata, amely egy Amerikában rendkívül népszerű ingyenes tárhely szolgáltatást biztosító szolgáltatás webcíme.
Emlékezetes, hogy a download.com 3 elírt változata néhány héttel ezelőtt összesen 204 000 $-ért kelt el.
A DNJ jelentős domain üzleteit publikáló kimutatásában említést tesz az általunk is korábban közreadott üzletről, amely a hotdog.hu webcím átadására kötetett.

A toplistákat a Domain Name Journal engedélyével közöljük!

[file=rek05-18.html]

[file=rek2005.html]

Az árak az aktuális árfolyamok alapján kerültek átszámításra!

menu
menu