Domain eladási toplista 2005/15. hét

A heti domain eladási toplista nem eredményezett radikális változásokat.

Az elmúlt két héten tapasztalt hullámvölgyön hamar túllendült a domainpiac. A Domain Name Journal által publikált adatok szerint az eladási árak ismét a februári és márciusi szintre emelkedtek, bár a heti top eladás elmaradt a korábbi időszakban megszokott rekordoktól: április második hetében a cow.com eladása volt a legjelentősebb üzlet. A webcím 8,7 millió forintért cserélt gazdát.
A toplista a .com-os domainek dominanciáját igazolja. Az első 10 eladásból 9 .com tartománybeli cím, mindössze az erotikus jellegű egyesült királyságbeli amateurs.co.uk tudott nem .com-osként bekerülni az eladások felsőházába.
Köszönhetően a hamarosan beköszöntő turisztikai szezonnak a héten ismét sok utazással kapcsolatba hozható név került eladásra: IndianWells.com (10697 $), NewOrleansRestaurant.com (6550 $), Sprachferien.de (5000$) (jelentése: nyelvtanulással kapcsolatos utazás), TravelGuru.com (5000$).
A domain aukciósházak heti csatáját – a megszokottal ellentétben – nem uralta a héten a Sedo. A legjelentősebb eladásokon egyenlő arányba oztoztak meg a piacvezetők és – régen nem látott módon – az Ebay is toplistás eladást hozott nyilvánosságra.

[file=rek05-15.html]

[file=rek2005.html]

Az árak az aktuális árfolyamok alapján kerültek átszámításra!

menu
menu