Domain eladási toplista 2005/10. hét

A heti eladási toplistán az elírt nevek játszották a főszerepet.

A domainabc.hu rendszeres olvasói a download.com-hoz hasonlító 3 webcím értékesítéséről való értesüléskor azt gondolhatják, hogy már hallottak erről valahol… Nekik nem csal az emlékezetük, majdnem egy éve valóban gazdát cserélt a Downlaod.com, Donwload.com és a Dawnload.com. Akkor összesen 80 000 $-t ért meg a paraguay-i Chris Chena számára a 3 webcím, a domain ipar közismert spekulánsa mára szerepet változtatott és eladóként 204 000 $-ért adott túl a 3 webcímen. A vevő egy – domain témájú fórumokon szintén gyakran megforduló – ausztrál, Matthew Prince. Ez az adás-vételi csomag meglehetősen jól szimbolizálja a domain nevek értékének növekedését. Az éves 155%-os profit bármely más ágazatban megállná a helyét, azonban a 3 név vélhetően nem most cserélt gazdát utoljára, mert Prince többségében továbbértékesítési céllal bővíti több száz webcímből álló portfólióját.
A rohamos érték növekedési trendet igazolja az is, hogy Tonga nemzeti domaintartománya (.to) alá bejegyzett cím sem kelt még el ennyire magas áron, mint a free-games.to az elmúlt héten, amelyért 55 000 $-t fizetett új gazdája.
Az erotikus tartalomra utaló webcímek népszerűsége is töretlen. A GayPass.com (homokos engedély, igazolvány) 8 000-os és a GayBlog.com (homokos blog) 3 100 $-os eladási ára is ezt igazolja.
Azonban néhány olyan adás-vétel is történt, amelynél az eladási ár első ránézésre alacsonynak tűnik. A ShopOnline.net 4 500 euros és a Trader.org 1500 $-os díja látszik kicsinek. Megfelelő tárgyalási stratégiával vélhetően jobb pozíciót is elérhetett volna az eladó…
Az első publikus indiai tartománybeli (.in) üzlet is megköttetett a múlt héten, mivel a WhoIs.co.in 2 500 $-ért kelt el. A heti eladások között több, nem túl közismert országkódos webcímet is találunk. Ilyen a Hotel.io (1 250 Euro), Ranking.ws (1 300 $) és a Tickets.la (800 $) is.

[file=rek05-10.html]

[file=rek2005.html]

Az árak az aktuális árfolyamok alapján kerültek átszámításra!

menu
menu