Domain eladási rekordok 2005/14. hét

A húsvét miatti "csonka" hét felemás eredményeket hozott...

Az év hatodik legjelentősebb domain üzletének megünneplésére nyithattak pezsgőt az elmúlt héten. A PetSupplies.com (Háziállat kellékek) webcím – átszámítva – közel 15 000 000 forintért cserélt gazdát. A Domain Name Journal által publikált domain eladásokat tekintve azonban megállapítható, hogy az házi kedvencekkel kapcsolatos webcímeken kívül nem történt egyéb, kimagaslóan magas eladás. A heti toplista mélyen alulteljesített az évből eddig eltelt 13 héthez képest. Ennek oka valószínűleg a húsvét miatti 4 napos hétben keresendő.
Azonban néhány jelentős pozitívuma is volt a "csonka" hétnek, mivel az amerikai nemzeti domaintartomány (.us) alá regisztrált connect.us cím figyelemre méltó áron, 7500 $-ért kelt el. Ennek oka lehet az is, hogy a domain nem csak a végződés nélkül értelmes, hanem a végződéssel együtt is önálló jelentéssel bír: csatlakozz hozzánk. Nagy valószínűséggel egy olyan cég vásárolta meg a címet, amely ezzel a szlogennel van vagy lesz jelen a piacon.
További optimizmusra okot adó jel, hogy egy német tartománybeli (.de) címtől is meglehetősen magas áron vált meg gazdája. A Staedte-reisen.de (városnézés) kicsivel több, mint 8600 $-ért kelt el.
A CricketTicket.com-ért új tulajdonosa valószínűleg azért kérhetett majd´ 6300 $-t, mert a domain fülbe mászó dallama és nyelvi játékossága miatt könnyen megjegyezhető.
A hét érdekessége, az a néhány indiai webcím eladás, amely napvilágra került: Cameras.co.in 550 $-ért és a Trucks.co.in, HipHop.co.in és a FAQ.co.in darabonként 350$-ért kelt el.

[file=rek05-14.html]

[file=rek2005.html]

Az árak az aktuális árfolyamok alapján kerültek átszámításra!

menu
menu