Bűnbánat miatt megszerzett domain név

Bűnbánat miatt megszerzett domain név

A www.ozjet.co.nz domain térítésmentesen a jogos tulajdonos, az OzJet ausztrál légitársaság tulajdonába került, miután a névvel spekuláló domaincsaló a Biblia hatására megbánta bűneit.

A vezekelni vágyó north palmerstone-i lakos, egy bizonyos Jeff Twigge elmondása szerint a domainnevek jogtalan vételéből és eladásából származó összegeket teljes egészében jótékony célra fordította. Miután ráébredt, hogy tetteinek rá nézve kellemetlen következményei is lehetnek, felhagyott a jogsértő magatartással és nyilvánosan bocsánatot kért a károsultaktól.

Domaint lopni jótékony célzattal?

Az OzJet esetben Twigge úr két nappal a légitársaság azon bejelentése után nyújtotta be regisztrációs igényét a www.ozjet.co.nz domainre, mely szerint hamarosan naponta induló járatokat indít North Palmerstone városából Brisbane-be és Sidney-be. Twigge úr először 5000 dollárt kért a domain átadásáért, később azonban meggondolta magát és azt kérte, hogy a légitársaság saját költségén utazasson el egy halálos beteg gyermeket és családját az ausztráliai Dreamworld vidámparkba.

A Biblia nevelő hatása

Twigge úr utólag bevallotta, hogy a hőn áhított célt olyan eszközökkel próbálta elérni, melyek túlmentek egy bizonyos határon és sokakat felháborítottak. A magát vallásosnak tartó férfi elmondása szerint bűnei megbánása után már világosan látja, hogy cserben hagyta a keresztény egyházat is, mivel tiltott dolgokat művelt. A megtört férfi bevallotta, hogy akkor döbbent rá súlyos tévedésére, amikor a Bibliát olvasva egy olyan fejezetre bukkant, mely szerint a zsarolás bűnét elkövetők „nem örökölhetik majdan Isten királyságát”. Egészen addig a pillanatig úgy tekintett saját magára, mint holmi modern kori Robin Hood-ra, aki azért követelt komoly összegeket a nagyvállalatoktól, hogy aztán a rászorulókat segíthesse.

Hithű keresztény vagyok, de most már látom, hogy nem a helyes úton jártam. Súlyos hibát követtem el.” – mondta Twigge úr.

Saját bevallása szerint minden egyes dollárt jótékony célokra költött, azonban nem kívánta megnevezni a támogatott szervezeteket, valamint nem ismert a jogsértően szerzett domainnevek száma sem.

Az OzJet eddig még nem kommentálta az esetet.

 

menu
menu