Az új gTLD adatok nagy csökkenést mutatnak, de ez többről szól

Az új gTLD adatok nagy csökkenést mutatnak, de ez többről szól

2020 októberétől 2021 májusáig a bejegyzett gTLD domain nevek száma erősen csökkent.

Ez a csökkenés közel 30%-os, 35 millióról 25 millióra redukálódott ez a szám. De mégis mi történt? Érdemes megvizsgálni az adatokat közelebbről, a csökkenést olyan domain nevek okozzák, melyek kezdetben alacsony regisztrációs, majd magasabb hosszabbítási díjjal rendelkeznek. Az első éves regisztrációk nagyon olcsók ezeknél a domaineknél és a nyilvántartó reméli, hogy minél többen megújítják ezeket, viszont megújításkor már magasabb árat kell fizetni.

Új TLD regisztrációinak a száma – https://ntldstats.com/

2020 októberétől napjainkig például a .ICU több mint 4 millió domaint bocsátott ki, a kezelt domainek legmagasabb száma 3,3 milló volt, ez pedig lecsökkent mostanára 1,2 millióra. A .SITE 600 ezer domaint vesztett, a .CLUB, .VIP és a .BUZZ pedig egyaránt 250-300 ezer darabot. A jelenlegi adatok alapján kiugrás szerű növekedés nem tapasztalható, de észlelhető, hogy az emberek új domaineket fedeznek fel, regisztrálnak egy-egy évre, és később derül ki, hogy melyek lesznek azok, amelyeket hosszabb távra is meghosszabbítanak.

Valószínűleg folytatódik ez a tendencia, hogy az új gTLD-k esetében az első évben alacsonyabb regisztrációs költséget, későbbiekben pedig magasabb hosszabbítási árat kínálnak. A számok a megújításkor fognak rendeződni, így kíváncsian várjuk, hogy ősszel illetve jövő tavasszal mit tapasztalunk majd, vajon mennyire találták meg a regisztrálók a számításukat az új gTLD-kben.

Forrás: https://domainnamewire.com/2021/05/06/new-tld-data-shows-a-precipitous-decline-but-theres-more-to-the-story/

menu
menu