Az omicron domain 5000 dollárért kelt el

Az omicron domain 5000 dollárért kelt el

Az omicronvariant.com-ot hat hónapja regisztrálták, most pedig 5000 dollárért kelt el a Sedo felületén keresztül.

Az omicronvariant.com domain nevet június elején regisztrálták, azután, hogy az Egészségügyi Világszervezet bejelentette, hogy a koronavírus változatokat a görög ábécé betűi után fogják elnevezni.

Akkor és még a mai napi a delta variáns az uralkodó változat, a deltavariant.com jelenleg a 2000 dolláros eladási listán szerepel a GoDaddynél. Úgy tűnik valaki úgy gondolta, hogy az omicron változatnak hosszú élete lesz és jó befektetés lesz 5000 dollárért megszerzeni ezt a domaint.

Miutána WHO felfedte az elnevezési rendszerét, gyorsan felkapták a görög betű plusz a variáns szó .COM kombinációját, egyes domaineket például az alphavariant.com-ot vagy xivariant.com-ot már a világjárvány előtt is használtak cégek. WHO kihagyta az elnevezésekből a Nu-t és a Xi-t, mert a Nu nagyon hasonlít néhány angol nyelvjárásban a New szóra, a Xi pedig egy gyakori név, amit Kína miniszterelnöke is használ, így a xivariant.com tulajdonosának ez nagy balszerencse volt.

Valószínűleg a WHO néhány hónap múlva kifogy majd a görög betűkből, de a hírek szerint még nincs aktuális terv arra, hogy esetlegesen hogyan folytassák az elnevezéseket.

Forrás: http://www.domainincite.com/27294-omicron-domain-sells-for-5000

Kiemelt kép: Mark König / Unsplash

menu
menu