Az exbarátnős oldal működtetőjének domain nevét felfüggesztették

Az exbarátnős oldal működtetőjének domain nevét felfüggesztették

A pedomaci.hu-t pedofil tartalom miatt felfüggesztették

Az elhagyott barátnők képeit nyilvánosságra hozó oldal a hazai domain történelem legnagyobb botrányává duzzadt az elmúlt hetekben. A szolgáltatás alapját képező domain nevet egy anoním domain regisztrációt kínáló cég foglalta, így a hatóságok minden erőfeszítése ellenére sem derült ki a tényleges üzemeltető személye.

Ismét polgárpukkasztó tartalom

Az exbarátnős oldalt működtető személy vagy személyek azonban egyéb polgárpukkasztó tartalommal is ellátják az internetezőket. Az egyik ilyen blogszerű oldal a PedoMaci.hu oldal volt, amelyen 18 év alatti lányok által saját magukról, általában mobiltelefonnal készített erotikus jellegű képei is elérhetőek voltak. A domain nevet szintén ugyanaz az anoním szolgáltató jegyeztette be, mint a exbarátnők képeit nyilvánosságra hozó oldal webcímét. Információink szerint a gyakran csak 13-14 éves lányok pedofil jellegű képeit tartalmazó pedomaci honlappal kapcsolatban a .hu domaintér felügyeletét ellátó szervezet, az Internet Szolgáltatók Tanácsa panaszos bejelentést kapott a jogsértő tartalom miatt. A szervezet a honlapra feltöltött személyiségi jogokat sértő képek miatt a Domainregisztrációs Szabályzat vonatkozó pontja alpján a domain működését felfüggesztette.

Ismét külföldi domain alá menekültek

A honlap üzemeltetői az exbarátnők képeit tartalmazó oldalhoz hasonlóan a kislányok képeire szakosodott oldalt is átmenekítették egy .net végű domain alá, amely lenyomozása nehéz feladat a nyomozó hatóságok számára. Értesüléseink szerint az üzemeltetők megpróbálták a felfüggesztésre irányuló döntést visszavonatni és visszakapcsoltatni a domain nevet hivatkozva arra, hogy az oldalra feltöltött képek közösségi oldalakról származnak, amelyeket a képen látható lányok maguk tettek közszemlére, ezért annak jogsértő jellege nem állja meg a helyét.

Patthelyzet

A domain nevet ténylegesen üzemeltetők várhatóan jogorvoslattal nem fognak élni a döntés kapcsán, mert abban az esetben az anonimitásuk azonnal megszűnne és a honlapra felkerült lányaikért aggódó apák és rokonok bosszújától nem menekülhetnének…

 

sexting
Meggondolatlanul készített képek…
(A kép illusztráció, nem a cikkben szereplő oldalról származik)
menu
menu