A PIR új domaineket kínál az .ORG domaincsalád részeként

A PIR új domaineket kínál az .ORG domaincsalád részeként

Az .ORG mögött álló non-profit szervezet bővítette kínálatát.

A PIR felvásárolta a .CHARITY, .FOUNDATION és a .GIVES domain végződéseket, majd elérhetővé is tette őket. Ezekkel a domain végződésekkel együtt a PIR portfóliója már magában foglalja az .ORG, az .NGO, az .ONG, a .CHARITY, a .FOUNDATION és a .GIVES domain végződéseket. Idén pedig még a .GIVING végződés is be fog kerülni a domaincsaládba.

Az .ORG domaincsalád kibővítése előrehaladást jelent a PIR tervében, melynek célja, hogy teljesítse a közérdek online kiszolgálását, valamint, hogy segítse a szervezeteket, hogy kapcsolatba lépjenek a közösségeikkel és pozitív változásokat hozzanak a világban. A különféle szervezetek a céljaiknak megfelelően már még több domain végződés közül választhatnak.

Az .ORG domain megbízhatósága mellett az új domain végződések használata számos előnnyel jár:

  • Az új domain végződésekkel dedikált webhelyeket tudnak létrehozni a szervezetek, akár egy-egy külön kampánynak is, például egy jótékonysági eseménynek, így kiegészíthetik a meglévő weboldalukat. A dedikált weboldalakkal jobban lehet egy adott kampányra fókuszálni és így könnyebben el lehet érni a közönséget is.
  • Egyértelműen jelezheti, hogy szervezete mivel foglalkozik. Jótékonysági szervezeteknek a .FOUNDATION megfelelő választás, míg a .CHARITY is azonnal jelzi, hogy a szervezet egy non-profit szervezet.
  • Sokkal több lehetőség áll rendelkezésére, hiszen lehet, hogy a választott domain név már nem elérhető az .ORG domainnel, de a kibővített domaincsalád valamely domain végződésével pedig még szabad.

A .GIVING, ami szintén non-profit szervezeteknek, CSR mellett elkötelezett társaságoknak vagy dedikált kampányoknak is megfelelő, 2022-ben fog indulni és majd 2023-tól lesz elérhető.

Forrás: https://thenew.org/pir-now-offers-charity-foundation-gives-as-part-of-org-family-of-domains-portfolio/

Kiemelt kép: Joel Muniz / Unsplash

menu
menu