A .kids domain végződés a tervek szerint idén indul

A .kids domain végződés a tervek szerint idén indul

A régóta várt .kids gTLD-nek megvan az első élő webhelye, év vége felé megkezdik a domainek értékesítését.

A hongkongi székhelyű DotKids, amely szoros kapcsolatban áll a DotAsiával és az ICANN igazgatójával, azt mondta, hogy a tervek szerint az idei év második felében elindul a .kids domain végződés.

A gyermekjogi csoportok számára külön regisztrációs időszak lesz. A gTLD mögött az az ötlet van, hogy olyan teret biztosítson, ahol 18 éven aluliak számára szóló tartalom legyen elérhető, de még nincs pontos szabályzat erről. Eddig a gyermekbarát domain létrehozására irányuló korábbi kísérletek sikertelennek bizonyultak. Az Egyesült Államokban például 20 évvel ezelőtt a .kids.us a 13 éven aluliakat célozta meg, de ez kudarc volt, csak pár regisztráció történt.

A DotKids sokat dolgozik azon, hogy a .kids kereskedelmi sikereseket érjen el, de ez egy non-profit szervezet, így korlátozottabbak a lehetőségei. Kíváncsiak leszünk, hogy mennyire lesz majd népszerű a felhasználók körében.

Forrás: https://domainincite.com/27776-kids-goes-live-plans-to-launch-this-year?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kids-goes-live-plans-to-launch-this-year

Kiemelt kép: Thomas Park / Unsplash

menu
menu