A Google egyik hivatalos domain neve csak néhány dollárért kelt el

A Google egyik hivatalos domain neve csak néhány dollárért kelt el

A Google argentínai domainjét normális, új regisztrációs eljárással vásárolták meg.

Egy argentin webdesignernek sikerült megvásárolnia a Google argentin domain nevét, igaz ez csak két órán át tartott. A 30 éves Nicolas Kurona úgy nyilatkozott, hogy múlt héten hagyományos, új regisztrációs eljárással tudta megvásárolni a google.com.ar domaint.

Éppen tervezett egyik ügyfele számára egy weboldalt, amikor is WhatsApp üzeneteket kapott arról, hogy a Google Argentínában nem működik, erre az adott oldalra navigált, ami tényleg nem működött. Felkereste az .AR működéséért felelős Nyilvántartó webhelyét, valamint rákeresett a domain névre és látta, hogy szabad a domain. A webdesigner nem gondolta, hogy működni fog, de mindössze kb. 3 dollárért sikerült megvásárolnia a domain címet, amelynek webhelyén ezek után a saját adatai jelentek meg. Nicolas a BBC-nek azt mondta, hogy nem voltak rossz szándékai, egyszerűen csak ki akarta próbálni, hogy működik-e és hát működött.

A Google azóta visszanyerte irányítását a domain felett, de azóta sem tudjuk, hogy mi történhetett. Sokan úgy vélik, hogy lehet egyszerűen elfelejtették meghosszabbítani, de ezt a cég cáfolta és azt nyilatkozták, hogy csak júliusban járt volna le a domain. Minden esetre egy ilyen hatalmas céggel is előfordulhatnak ilyen érdekességek!

Forrás: https://www.techradar.com/news/official-google-domain-name-snapped-up-for-just-a-few-dollars

Kiemelt kép: Mitchell Luo / Unsplash

menu
menu