A .co.uk tavalyi növekedése felülmúlja a .com eredményeit

A .co.uk tavalyi növekedése felülmúlja a .com eredményeit

A Sedo és a DN Journal által készített 2006. évi statisztikai jelentés szerint a co.uk tartomány összességében 153 százalékos növekedést ért el. Egy évvel korábban, 2005-ben még csak 79 százalékot produkált a tartomány.

A domain manapság már a legdrágább webcímek közé tartozik: az értékesítési adatok szerint egy .co.uk cím átlagosan 2062 angol fontba (kb. 750 ezer Ft) kerül. Az árak emelkedéséhez az elmúlt években a minőségi co.uk doaminek iránti igény növekedése és a brit online ipar folyamatos javulása vezetett.
A Sedo Nagy-britanniai statisztikája szerint – ami az Egyesült Királyságban eladott és vásárolt összes domaint tartalmazza –, az elmúlt két évben folyamatosan emelkedtek az árak. A legnagyobb értékű eladások egy meg nem nevezett .com domain (662315 Font), és a cruises.co.uk (95000 Font) voltak.
Az elmúlt évben azonban nem csak az árak emelkedtek, hanem az értékesítések (és az eladott domainek) száma is. A .co.uk névtérbe tartozó webcímekből 52, a .com névtérbe tartozókból pedig 32 százalékkal többet értékesítettek. Ennek köszönhetően az értékesítési összegek átlaga a .co.uk-nál 10, a .com nál azonban 116 százalékkal nőtt. A közétett .co.uk domainek eladásának 84 százaléka a Sedo-n keresztül zajlott.
Nora Cotter, a Sedo angliai operatív igazgatója bizakodva tekint 2007-re is: „a cég angliai ügyfeleinek száma 34 százalékkal nőtt csak az elmúlt évben, ami általánosságban is jelzi a brit piac növekvő jelentősségét. A 2007. évi kilátások is a további folyamatos siker irányába mutatnak.”

menu
menu