A biztonság a legnagyobb kihívás jelenleg a domain kezelésben

A biztonság a legnagyobb kihívás jelenleg a domain kezelésben

A Clarivate egy új jelentést adott ki a domain nevek kezelésről és biztonságról. Ez nem meglepő, hiszen a domain nevek világszerte egyre értékesebbé válnak a szervezetek számára.

A 2020-as felmérést egy független kutatóintézet végezte el, hét ország informatikai, jogi és marketing vezetőit kérdezte meg. A jelentés feltárja a domainek szerepét az Internetes értékek kezelésben és bemutatja, hogy mik voltak a legjelentősebb kihívások 2020-ban ebben a témában.

Kiderült, hogy a felmérésben szereplő vállalatok, szervezetek harmadának domain neveit érte kibertámadás az előző évben. A válaszadók 56%-a úgy nyilatkozott, hogy a domain nevek kezelésében a biztonság az egyik legnagyobb kihívás. Ez azt eredményezte, hogy sokkal többet fektettek domainekbe, regisztrálták az összes olyan domain nevet, ami kiemelkedően fontos a működésükhöz. Szintén magas eredmény, hogy 2019-hez képest 2020-ban a válaszadók nagyobb része költött 25.000 dollárt domain portfóliók kezelésére.

Továbbá fejlődtek a domain nevek biztonságát elősegítő módszerek is. A legnépszerűbb lehetőség a kétfaktoros hitelesítés, mi is ajánljuk minden új domain név vásárlónak, hogy ezt használja. A felmérésben szereplők rájöttek, hogy a külső szakértelem is rendkívül fontos, főleg az általános domain jog esetén. 41%-uk nyilatkozott úgy azonban, hogy a nagy, megbízható, elismert regisztrátorokkal, szolgáltatókkal kapcsolatban vannak nehézségeik.

A szervezetek a jogsértések, csalások és más visszaélések növekvő kockázatának enyhítése érdekében a márkavédelmet helyezik előtérbe. A válaszadók 50%-a szerint a márkával való visszaélés csökkentése a legnagyobb motiváció a domain regisztrációk számára. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy idén világszerte milyen új megoldásokat vagy fejlesztéseket hoznak ki a domain nevek biztonságának érdekében.

Forrás: https://www.thedomains.com/2021/01/27/domain-management/

Kép: Scott Winterroth / Unsplash

menu
menu