A Bin Laden család webcíme kalapács alatt

A Bin Laden család webcíme kalapács alatt

Bin Laden család korábbi webcímét szeretné jótékonysági céllal értékesíteni a jelenlegi tulajdonos.

A modern technológiákkal foglalkozó Shrimpo LLC cég és Christopher Curry egy merész akció miatt került a figyelem középpontjába néhány évvel ezelőtt. Ugyanis 2001 szeptember 11-én, mikor a Bin Laden család hivatalos webhelyének, a saudi-binladin-group.com-nak lejárt a regisztrációs ideje, Curry a terrorista vezért megelőzve jegyeztette be újra a címet, ami így az ő tulajdonába került.

Segíteni az áldozatokon

A Shrimpo LLC most szeretné értékesíteni a domaint, hogy segíthessen egy békésebb világ megteremtésében. Az árverésből befolyó összeget a környezeti illetve emberek által okozott katasztrófák áldozatainak megsegítésére szeretnék fordítani. A Vöröskereszt, a Vörös Félhold és a C’amai nevű környezettudatossági csoport részére ajánlják fel a bevételt.

Nehéz kérdések

„Vajon mit írnak majd a mai technika hasznáról száz év múlva a történelemkönyvek? Segítették-e általa egymást az emberek a nagyvárosoktól az eldugott kis településekig valahol? Megoldást nyújtott-e szükségletekre és a környezet változásaira?” – vetette fel Christopher Curry.

Egy darabka történelem

A terror domain megvásárlója egyúttal a történelem egy nehéz időszakának egyedi és rejtélyes ereklyéjéhez is hozzájut, egy olyan dologhoz ami a humanizmus elleni egyik legerőszakosabb támadást idézi.

menu
menu