4 millió dolláros ajándékkártya

4 millió dolláros ajándékkártya

Nyélbe ütötték az idei év eddigi legnagyobb domain üzletét.

A 2004-ben alapított Gift Card Lab, az online ajándékkártyák kereskedelmével foglalkozó piacezető vállalat 4 millió dollárért (mely részben készpénzben, részben pedig részvényekben értendő) jutott hozzá a GiftCard.com domain névhez, melyet innentől kezdve elsődleges URL-ként fog használni üzleti tevékenységeihez.

A Domain Industry News Magazine szerint az idei év csúcstartója a personalloans.com volt, mely 1 millió dolláros áron kelt el. A 4 millió dolláros vételárral a GiftCard.com nem csak elhódította az első helyet, hanem bekerült a világ legmagasabb áron eladott domain neveinek elit klubjába is.

A GiftCard.com domain név a vállalat vezérigazgatója, David Jones szerint a 100 milliárd dolláros ajándékkártya üzletág ékköve lesz. Mivel a vállalat folyamatosan és gyorsan növekszik, az új domain név kivételes előnyt biztosít számára az ajándékkártya piacon, mellyel kitűnhet riválisai közül. A vállalat rendkívül gyors fejlődését jól érzékelteti a tény, hogy az elmúlt 12 hónap alatt kétszeresére nőtt az alkalmazottainak száma és az éves forgalma megközelítette a 100 millió dolláros határt. A vállalat vezetői azt remélik, hogy az új weboldalra történő költözéssel minden elkövetkező évben 100 százalékos forgalomnövekedést érhetnek el, melyenek köszönhetően a dallasi cég újabb és újabb munkahelyeket tud majd teremteni a jövőben.

menu
menu