3,5 milliót fizetett egy SMS-ért

A legutóbbi hét domain eladásai kissé elmaradtak az előző "szuper" héttől, azonban a legújabb lista is tartalmaz érdekességeket.

A Domain Name Journal által hetente közreadott domain eladási toplista adatai szerint a hét legjelentősebb nyilvános domain eladása a designs.com 50 000 $-ért megtörtént tulajdonosváltása volt. A webcímtől az Chris Chena vált meg, aki már több jelentős domain üzletet tud már a háta mögött. A paraguay-i domain mágnás többek között a Downlaod.com, Donwload.com és a Dawnload.com triót vette meg közel egy éve 80000 $-ért és adott túl ezeken 6 héttel ezelőtt 204 000 $-ért, de a sitios.com (spanyolul lapok) 10 000 $-os és az AntiDepressants.com (anti depresszánsok) 30 000 $-os vételára is az ő zsebébe vándorolt.
A második helyre a VTG.com adás-vétele került. A domaint egy hamburgi logisztikai cég vásárolta meg 15 000 Euróért. A webcím nem olyan régen, 2003. júliusában került bejegyzésre. A 3 betűs .com-os címek összes variációja foglalt 2001. óta így ez a domain is bejegyzett volt már akkor is, azonban a most majd´ 4 millió forintnyi összeget kasszírozó eladó azért tudta bejegyeztetni 2 éve a nevet, mert az előző tulajdonosa nem fizetette meg a fenntartásért a pár dolláros díjat…
A harmadik helyre az sms.tv került. A tuvalui domaintartományból még soha nem adtak el olyan drágán webcímet, mint most ezt: 18000 $-t fizetett érte új gazdája.
A heti 10-es toplista meglepetése, hogy mindössze 2 aukciósház eladása tudott felkerülni a top10-be. A Sedo 6, a SnapNames pedig 3 üzlettel képviselteti magát.
A múlt heti VideoBlog.com 21000 $-os rekordlistás eladását követően a héten a VideoBlog.net is elkelt, azonban csak a ".com-os testvér" tizedéért, 2500 $-ért.
A toplistára fel nem kerülő eladások közül legérdekesebb a TheSevenWondersOfTheWorld.com (A világ hét csodája) 4300 $-os akvizíciója, ami vélhetően a világ nyolcadik csodájának tekinthető… 🙂

A toplistákat a Domain Name Journal engedélyével közöljük!

[file=rek05-17.html]

[file=rek2005.html]

Az árak az aktuális árfolyamok alapján kerültek átszámításra!

menu
menu