2005-ös rekord: 150 millió forint egyetlen domainért

2005-ös rekord: 150 millió forint egyetlen domainért

2005. eddigi legmagasabb árán cserélt gazdát tegnap egy domain. A Website.com egy árverésen kelt el 750.000 dollárért.

A domainpiac vezető aukciós portálja, a Sedo bejelentette, hogy 750.000 dollárért kelt el a Website.com webcím. Ebben az évben eddig ez a legmagasabb összeg, amit egy domain névért kifizettek. Az üzlet létrejöttében a Sedo Prémium Domain Jutalék Program volt az eladó segítségére.

A Premium Program verte fel az árat

„A Website.com 750.000 dolláros eladási ára az év legértékesebb ügyletét jelöli a domain nevek piacán. A Sedo büszke rá, hogy lebonyolíthatta azt az üzletet, ami az eladót egy szinte >>epekedő<< vásárlóval hozta össze”, nyilatkozta Matt Bentley a Sedo.com igazgatója. „A Sedo Prémium Domain Jutalék Programjának alkalmazásával a Website.com képes volt a lehetséges vásárlók érdeklődését igazán felkelteni és így az eladó a lehető legjobb árat kérhette egy különleges domain névért.” – folytatta Bentley.

Az említett programban kizárólag olyan különleges, .com végződésű webcímeket kínálnak eladásra, amik már önmagukban is képesek magas látogatottság és jelentős bevétel gerjesztésére, már azelőtt, hogy egy működő webhely kötődne hozzájuk. A program keretében a domain aukciósház kiemelt figyelmet fordít a program keretében hirdetett nevekre, azonban a szolgáltatásnak alapdíja van és a sikeres eladás esetén is az alapárnál magasabb jutalékot kell fizetnie az eladónak.

A marketing ereje

Habár szinte minden pillanatban értékes domain nevek ezreit árusítják, a Sedo ügynökei mégis képesek voltak felkelteni az érdeklődés a Website.com iránt. Minden jelentős fórumon és médiumban hirdetést jelentettek meg, és az Internet-ipar számos vezető cégét személyesen keresték meg, hogy felhívják a figyelmüket a lehetőségre. Fáradozásuknak köszönhetően több mint ötven jelentős ajánlatot kaptak domain és tárhely szolgáltató illetve web design cégektől.
A Sedo programjának 2005-ben már több látványos eredménye is született. A harmadik legdrágább domain ebben az évben a Chat.de volt, a maga 470.000 dolláros árával, a negyedik pedig az Urugvay.com, ami 175.000 dollárért kelt el a Sedonak köszönhetően.

A honlap.hu is eladó

A website.com magyar megfelelője, a honlap.hu webcím is eladó. További hasonlóság a két ügy között, hogy ezt a címet is – a magyar domainpiac – legjelentősebb eladó webcímeket tartalmazó portálja kínálja eladásra. A domainabc.hu információi szerint a névre vonatkozóan hetente fut be ajánlat, de egyelőre a vétel- vagy eladási árban nem tudtak a felek megegyezni.
„Ügyfelem semmiképp nem szeretné a kezében lévő értéket elkótyavetyélni, ezért kivárunk a webcím eladásával” – nyilatkozta a neve elhallgatását kérő ügyben nyilatkozni jogosult személy. „A website.com hihetetlenül magas eladási ára megerősített minket abban, hogy a honlap.hu értéke milyen nagy…”

menu
menu