1,5 millió .infos webcím

Az Afilias, az .info címek kezelésével megbízott szervezet 3 éves munkájáról számot adva néhány érdekes számot tett közzé az .info-s végű webcímekről

Az Afilias Inc, amely 3 éve kezeli az .info-s webcímeket, az évfordulóra való tekintettel összegzést készített eddigi munkájáról és az .info végű webcímekről.
A tanulmány szerint eddig mindösszesen 1,5 millió .info-s webcímet jegyeztek be, ezzel a négybetűs végződés a hetedik legnépszerűbb domaintartománnyá lépett elő. Az össz regisztrációk számát tekintve a kontinensek összehasonlításában Európa vezet. Az öreg kontinensről érkezett a legtöbb bejegyzési kérelem közel 800 000, ezt Észak-Amerika követi 570 000-rel. A másfél millós állomány 71%-án található működő honlap, ez az arány szinte pontosan megegyezik a legnépszerűbb tartomány, a .com valós használati rátájával.
A 2004. márciusától jegyezhető (egyelőre csak német karaktereket tartlmazó) ékezetes (IDN) webcímek népszerűségét sikernek könyvelte el az Afilias, azonban a 18000 bejegyzett webcím semmiképp nem nevezhető átütő sikernek, már csak azért sem mivel 18000-ből közel 10000 valamilyen márkanévvel azonos, így ezeket a regisztrációkat megelőző bejegyzéseknek számíthatjuk, azaz kezelője nem a használati értéke miatt foglalta le azt, hanem csak azért hogy megelőzze a webcímmel való kereskedés lehetőségét.rnAzonban az minden kétséget kizáróan tényként kezelhető, hogy a domainterekben bejegyzett domainek számának arányában az .info-s webcímek cserélnek leggyakrabban gazdát, azaz ezen domaintérben található címekkel kereskednek leginkább.

menu
menu