1,5 millió dollár a VIP.com-ért

1,5 millió dollár a VIP.com-ért

Újból megdőlt a 2005. évi domain ár rekord. Az újabb csúcsot az internetes szerencsejátékok birodalmában állították fel.

Az internetes fogadóirodát működtető brit Leisure & Gaming cég 1.4 millió dollárért vásárolta meg a „vip.com” domain nevet. Ezzel 2005. legnagyobb összegű domain üzlete köttetett meg. Az ár közel kétszerese az eddigi csúcsnak, amit a „property.com” illetve a „website.com” tartott 750.000 dollárral. Az egyezség nagyjából két hónappal az után köttetett meg, hogy a Leisure & Gaming 23.4 millió fontért megvette a VIP Management Services vállalkozást, ami fogadások kötésére szakosodott webhelyeket üzemeltetett.

A társaság vezérigazgatója, Alistair Assheton így kommentálta az eseményeket: „Már eddig is jelentős marketingtevékenységet végeztünk a VIP-vel kapcsolatban. A domain megszerzésével tovább erősíthetjük arculatunkat, csökkenthetjük a beszerzési költségeinket, és további árbevételhez juthatunk a vevők számának növekedése által. Ez egy kivételes lehetőség számunkra, hogy megtérüljön a munka, amit az internetes szerencsejáték iparban a VIP arculat kialakításába eddig fektettünk.”

menu
menu