10 évig senkinek sem kellett a félmilliárdos kincs

10 évig senkinek sem kellett a félmilliárdos kincs

A kk.com domain nevet 2,4 millió $-ért adták el. 10 évig szabad préda volt.

A Moniker/SnapNames.com domain adás-vételek közvetítésével foglalkozó cég adott hírt arról az üzletről, amely átformálja a képet a sokat emlegetett hullámvölgyben lévő másodlagos – vagyis az értékesítési céllal fenntartott – domain nevek piacáról.

A KK.com domain nevet a Moniker/SnapNames.com 2,4 millió $-ért közvetítette le a vevő és az eladó között. Ez a tranzakció az idei évben történt domain eladások toplistáján a második helyen szerepel, azonban vélhetően számos olyan üzlet is megköttetett, amely esetén a felek üzleti érdekeik miatt titokban tartották és nem hozták nyilvánosságra a vételárat és informális csatornákon sem került ki az információ.

Érdekesség, hogy az idei legdrágább domain szintén egy két karakterből álló .com webcím volt. Az IG.com-ért 4,7 millió $-t fizetett új gazdája.

Az eladást közvetítő cég nem szintén hozta nyilvánosságra a vevők és az eladók személyét és erre a domain nevek nyilvántartásából sem lehet következtetni, mert a domain kezelőinek adatait tartalmazó whois adatbázisban el vannak rejtve a kezelő adatai.

A whois rekordból azonban kiderül, hogy a kk.com domain nevet 1995. márciusában regisztrálta be első tulajdonosa, így az első .com domain regisztrációhoz (symbolics.com – 1985. március) képest 10 évig volt szabad webcím a kk.com.

menu
menu