Webcím 50 évre a feledékenyeknek

Webcím 50 évre a feledékenyeknek

Az .ae domaintérben már 50 évre is foglalható domain név.

Az Egyesült Arab Emirátusok nemzeti domain tartományának nyilvántartója (UAEnic) a mai napon bejelentette, hogy az .ae végű webcímek már akár 50 évre előre is foglalhatóvá válnak. A hír alapján – a gazdasági mutatók után – ebben a műfajban is "világrekorderré" vált az olaj országa. Az 50 évre nevet foglalók anyagilag sem járnak rosszul: a regisztráció 1 évre 150 dirham (8200 Ft), míg a fél évszázadra kötött szerződés esetén az egy évre eső díj 70 dirhamra (3700 Ft) csökken.
Az eseménnyel kapcsolatosan nyilatkozó Abdulla Hashim, az UAEnic vezetője beszámolt arról, hogy az .ae tartományban a 2005. első negyedévében a 2002 azonos időszakához képest a regisztrációk száma 166%-kal nőtt, amely hozzávetőlegesen az világ más táján is tapasztalható növekedési ütemnek felel meg.

Emailvesztés = domainvesztés

Az ügyfelek gyakran veszítik el webcímeiket, mivel a megújítást elfelejtik eszközölni. Ez legtöbbször azért következik be, mert a foglalás alkalmával megadott email címet lecserélik és erről nem értesítik a szolgáltatókat, így a megújításra felszólító emailek nem érnek célba.

menu
menu