Visszaélés Doszpot nevével?

Visszaélés Doszpot nevével?

Az országgyűlési választások közeledtével egyre több politikus jegyezteti be vezetéknevét vagy teljes nevét domainként.

Legutóbb a magyar miniszterelnök és fő riválisának neve, a Medgyessy.hu vált élő internetes címmé. Az elmúlt néhány napban két közismert politikus neve is a kéthetes várólistára került. Az országgyűlés elnöke, Kövér János kérte a kover.hu domain bejegyzését, valamint a sztárrendőrből szocialista politikussá átnyergelő Doszpot Péter neve is a bejegyzendő domainek sorában van. A házelnök a saját nevének domainkénti bejegyzését saját maga kérte, ezzel ellentétben a november 23-án doszpot.hu és a doszpotpeter.hu nevekre leadott igénylés esetében az igénylő az Afron Bt. További pikantériája a dolognak, hogy a doszpot.hu domainre 22-én egy magánszemély is kérelmet nyújtott be.
A domainABC kérdésére a politikus kampányát koordináló Weit Katalin elmondta, hogy nincs tudomásuk az igénylésről és a névvel való visszaélést meg fogják akadályozni. Für Attila az Afron Bt. üzletvezetőjétől megtudtuk, hogy cégük üzleti megfontontolásból kérte a név bejegyzését, mivel szeretetnének egy honlapot készíteni Doszpot Péter számára és ehhez igényelték a domaineket. A cég vezetője tudtunkra adta, hogy az elmúlt napokban konzultált jogi szakértőkkel, akik felhívták a figyelmét arra, hogy jogi bonyoldalmakat okozhat a név bejegyzése és birtoklása a cég számára, amennyiben a politikus tudta nélkül bejegyzik a nevet.
A 22-én a doszpot.hu iránti igény benyújtóját nem tudtuk utolérni, de jelentkezése esetén szívesen közreadjuk a névvel kapcsolatos terveiről szóló néhány sort.

menu
menu