Változik az SSL tanúsítványok érvényességi ideje!

Változik az SSL tanúsítványok érvényességi ideje!

Újabb jelentős változások történtek az SSL tanúsítványok terén, melyek a nagyobb biztonságot fogják szolgálni.

A tanúsító hatóságok megállapodtak abban, hogy az SSL tanúsítvány élettartamát legfeljebb 12 hónapra csökkentik. Az Apple februárban tette meg a bejelentését, amely szerint a tanúsítványokra egyéves korlátozást szánnak, a Google pedig nyáron csatlakozott hozzájuk. Legfőbb indok, hogy a rövidebb, hasznos élettartam és ennél fogva gyakoribb kibocsátás növeli a biztonsági szintet.

Hogyan befolyásolja ez a webhelyek tulajdonosait?

A tanúsítványok maximum érvényességi ideje a felére csökken, így a lejárati időre jobban oda kell figyelni, ezáltal a biztonságnak sokkal nagyobb figyelem jut majd. Igaz, hogy kissé több munkát kell elvégeznie majd a tanúsítványok kezelésével kapcsolatban, de számos pozitív előnye lesz.

A tanúsítványok frissített információkkal rendelkeznek majd a gyakoribb megújítás miatt, így kevésbé kell aggódni a technológiai változások miatt. Például, hogy a használt algoritmusok elavulttá válnak a ciklus közepén és így nem tudja meg, hogy a tanúsítványok mi miatt nem lesznek érvényesek.

Mi a teendő a jelenleg érvényes tanúsítványokkal?

A jelenleg két évig érvényes és szeptember 1. előtt kiadott tanúsítványok továbbra is érvényesek lesznek, tehát azzal nincsen semmiféle teendő, de az újonnan kiváltott tanúsítványok érvényességi ideje már csak maximum 1 év lesz.

Készüljön fel a változásokra, kövesse nagyobb figyelemmel saját SSL tanúsítványainak lejáratát!

ssl
menu
menu