Üzleti tervvel foglalhatóak prémium domainek

Üzleti tervvel foglalhatóak prémium domainek

Az új mobil-domain egy újabb mérföldkő átlépését ünnepeli: 4 hónappal a domaintér megnyitása után megtörtént a 218.000. mobi-domain bejegyzése. A cég további Prémium domainnek eladásával kívánja ezt az emelkedő tendenciát megtartani.

A 218.000 meglévő domain tulajdonos szempontjából 104 különböző országra oszlik meg – még az optimisták se hittek volna abban, hogy egy szponzorált TLD egy hónappal az regisztrációs időszak kezdete után ezen a módon „örömteli számokat” közöl, és ezzel más ; sokkal régebbi végződéseket mint .aero, .coop vagy .museum világosan az árnyékba szorít. Tehát úgy tűnik hogy az előzetesen elkészített üzleti terv, amely szerint a végződésbeli címek alatt csak a mobiltelefonról is elérhető internetes tartalom szolgáltatható beváltotta a hozzá fűzött reményeket. „Nyilvánvaló, hogy a .mobi a kisebb és a nagyobb tartalom kiszolgálóknak egyaránt egy egyszerű utat nyit az ügyfelek irányába” – nyilatkozott Neil Edwards, a tartományt kezelő mLTD vezérigazgatója. „ Nagyon örömteli számunkra, hogy a .mobi-nak már egy ilyen korai fázisában ilyen erősen pozitív >>visszhangja<< van.”

A kereskedés is beindult a mobi címekkel

A flowers.mobi (200.000$) és a fun.mobi (100.000$) eladásával.- a T.R.A.F.F.I.C nevű domain konferencián Miamiban az elmúlt hónapban egy újonc a top10be került az éves összesített listán – ami egyedülálló a Premium domain kereskedelemben. Együttesen a 10 prémium domain együttese Miamiben jóval túllépte a 420.000 $-os értéket. Rick Schwartz a a domain értékesítés koronázatlan királya a flowers.mobi-ra kötött ügyletet meghatározónak tartja. „Úgy vélem, az emberek már a közeljövőben a mobiltelefonjukat többet fogják már használni mint a számítógépüket, annak érdekében hogy virágot gyorsan és egyszerűen vásárolhassanak. Ez egy tipikus piac, amelyen a .mobi domainek értéke érvényesülhet. A telefonok funkcióinak bővülése újabb és újabb mobiltelefonon keresztül elérhető piacokat nyithat meg, amely egyértelműen a domain nevek felértékelődését fogja eredményezni”.

Értékesítés üzleti terv alapján

A domain tartomány kezelője egy egyedi módszer alapján osztja ki a kimagaslóan értékes címeket annak érdekében, hogy azok mielőbb valós használat alá kerüljenek.
Egy „árajánlatkutatás” (Request Proposal – RFP) keretében például a ringtones.mobi, weather.mobi, news.mobi és a sport.mobi domainek kerülnek majd kiadásra. Egy hagyományos aukcióhoz képest az ilyen értékesítés során nem az kaphatja meg a cím kezelési jogát, aki a legtöbbet kínál a névért, hanem, akinek a név hasznosítására benyújtott üzleti tervében a domaint kiosztó szervezet a legnagyobb fantáziát látja. Az mLTD ezzel kívánja biztosítani azt hogy az adott domain ténylegesen az eredetileg kitűzött céloknak megfelelően működjön és megakadályozzák a további értékesítés céljából való domain foglalásokat. Az RFP első fázisa 2006. december 18-ig tart, a pályázatokat e-mailen nyomtatott formánban is be kell nyújtaniuk az érdeklődőknek. Ennek az eredménye január közepén kerülhet nyilvánosságra.

menu
menu