Újabb jogi fordulatot vett a sex.com "szappanopera"

Egy újabb bírósági szakasz kezdődik a sex.com domain történetében.

A név eredeti bejegyzője, Gary Kremer hosszú évek pereskedése után tavaly novemberben kapta vissza a nevet Stepen Cohentől, aki a Californiai Bíróság ítélete szerint jogosulatlanul birtokolta a nevet. A pereskedés ideje alatt a névből származó hasznokat így Cohen élvezhette. Egyes számítások szerint a sex.com működtetése során bezsebelt profit meghaladta a 30 millió dollárt is. A bíró a múlt év végi döntésben kötelezte Cohent, hogy 25 millió dollárt vagyoni kártérítésként fizessen Kremer részére. Az alperes azonban jelezte, hogy nincs módja az összeg megfizetésére, mert vagyonának nagyságát meghaladja a megítélt összeg.
Kremer jogászai hétfőn ismét bírósághoz fordulnak, mert szerintük Cohennek a megítélt összegnél sokkal nagyobb vagyona van a külföldi bankszámláin. Mindezt arra alapozzák, hogy több olyan oldalt (pl. sex.net, hot4love.com ) is működtetett az elmúlt években, melyből nagy vagyonra tett szert.
Cohen védője azonban tagadja, hogy külföldi számlákon nagyobb összeget rejtett volna el védencük, Cohen pedig ebben a kérdésben az Egyesült Államok alkotmányának 5. cikkelyére hivatkozva hallgat. (A cikkelyben foglaltak lehetőséget adnak a vádlottnak arra, hogy ne tegyen olyan vallomást, amely saját maga ellen is terhelő adatokat tartalmaz.)
Egyes hírek szerint azonban a védő is jogi eljárást indít védence ellen, mert ügyfele nem képes a több éves jogi képviseletért járó tiszteletdíjat kifizetni.

menu
menu