Új tipusú domain csalás jelent meg

Új tipusú domain csalás jelent meg

Megtévesztő küldeményeket kaptak a .ca domainnév tulajdonosok.

A kanadai Internet regisztrációs hivatal (CIRA – Canadian Internet Registration Authority) minden .ca domainnév tulajdonost óva int attól, hogy a németországi DAD Deutscher Adressdienst GmbH vállalat bármilyen, faxon, postán vagy más kommunikációs formában történő megkeresésére válaszoljon.

A megtévesztő, Registre Internet du Canada (kanadai Internet regisztráció) szalagcím alatt futó kampány francia nyelvű, hivatalosnak tűnő űrlapokkal bombázza a quebec-i domain kezelőket, melyekben a domainnév tulajdonosok regisztrációjával kapcsolatos, bizalmas információkat kér tőlük. Annak ellenére, hogy a mellékelt űrlapok látszólag a domainnév regisztrációs adatok frissítésére szolgálnak, a gyanútlan felhasználók a kitöltéssel valójában a DAD Deutscher Adressdienst GmbH, mintegy 1457 kanadai dollár értékű reklámcsomagját vásárolják meg.

A hivatalos közlemény szerint, sem a DAD Deutscher Adressdienst GmbH, sem pedig a Registre Internet du Canada nem hozható kapcsolatba a kanadai Internet regisztrációs hivatallal (CIRA). A CIRA nyomatékosan felhívja a domainnév tulajdonosok figyelmét, hogy ne adjanak ki bizalmas információkat és ne fizessék ki a kért összeget a két cég bármelyikének megkeresése esetén.

A CIRA az esetet jelentette a hivatalos hatóságoknak és a továbbiakban minden, az üggyel kapcsolatos fejleményről tájékoztatni fogja a .ca domainnév tulajdonosokat. Amennyiben Ön is gyanús küldeményt kapott kézhez, vagy bármilyen kérdése lenne az üggyel kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba a CIRA Ügyfélszolgálati Irodájával.

menu
menu