Új részletek a Google oldalélmény frissítéséről

Új részletek a Google oldalélmény frissítéséről

Tavaly novemberben jelentették be, hogy az oldalélmény rangsor jelzés meg fog jelenni a keresésben. Ezzel kapcsolatban új frissítéseket jelentettek be.

A Google 2021. június közepétől kezdi el használni az oldalélményt, rangsorolási rendszereinek részeként, fokozatosan kezdik el bevezetni. A frissítés célja, hogy a kiváló felhasználói élményt nyújtó oldalakat kiemelje, az oldalélmény továbbra is az egyik olyan tényező, amelyet a Google rendszere figyelembe vesz a keresésnél. Az oldalélmény frissítés több jelet is figyelembe vesz majd, beleértve a három alap Web-Vitals mutatót is: LCP, FID és CLS. Frissülni fog a Google Keresés legfrissebb híreinek körhinta funkciója is, ez azt jelenti, hogy bármely oldal megjelenthet benne, amely megfelel a Google Hírek irányelveinek.

Oldalélmény-jelentés Google Search Consoleban

A Google bevezeti az Oldalélmény-jelentést is, hiszen szeretne mélyebb betekintést nyújtani a weboldal tulajdonosoknak. Ez a jelentés ötvözi a Web Vitals jelentést az oldalélmény egyéb összetevőivel, például a HTTPS biztonságával, a biztonságos böngészési állapottal és a reszponzivitással. Ez a jelentés megmutatja majd a jó oldalélményt és keresési megjelenítéseket kínáló URL-ek százalékos arányát, amellyel mindeki értékelheti a saját weboldalának teljesítményét. A különböző összetevőkbe is bele tud majd mélyedni, így fejlesztheti majd saját oldalát, hogy még hatékonyabb legyen.

Forrás: https://onlinedomain.com/2021/05/03/domain-name-news/google-search-more-details-on-the-page-experience-update/

Kiemelt kép: Myriam Jessier / Unsplash

menu
menu